nb1.hu

„Én leszek a soroksári Ferguson” – Lipcsei szerint karakteres edző kell a Fradinak

2017 nyara óta a Soroksár SC vezetőedzője Lipcsei Péter, a 2023/24-es szezonban a hetedik helyen zárt az NB II tabelláján. Az 52 éves szakedző a Magyar Nemzetnek adott interjújában csapata jelenlegi helyzetéről mesélt.

„A célkitűzésünket teljesítettük, de velünk kapcsolatban tudni kell, hogy a Soroksár nem úgy áll anyagilag és infrastruktúrával sem, mint néhány nagyobb NB II-es klub. Mi vállaltan a kis Fradi, azaz az FTC fiókcsapata vagyunk, a célunk elsődlegesen az, hogy minél több fiatalt szerepeltessünk, a mindenkori vezetőedző pedig megnézze, kik azok, akiknek lehetősége lehet a Ferencvárosba, ha pedig nem oda, akkor más NB I-es klubba menni. Sokkal inkább afféle nevelőegyesület vagyunk.”

Lipcsei Péter szeretne komolyabb célokért küzdeni.

„Természetes, hogy szeretnék dobogós helyekért vagy akár az NB I-ért harcolni, ám jelen pillanatban nincs megkeresésem máshonnan, viszont a szerződésem a Soroksárhoz köt. Nyilván, ha egy élvonalbeli csapat hívna, akkor persze, szívesen belevágnék, ha adottak lennének a feltételek is. Jó lenne egyszer az NB I-ben is bizonyítani, de be vannak határolva a lehetőségek, pláne az én múltammal.”

A korábbi FTC-játékos tisztában van vele, hogy a vezetőség külföldi trénert szeretne a bajnokcsapat élére.

Elfogadom azt, amit elnök úrék, Kubatov Gáborék nyilatkoznak, ők azt mondják, mindig olyan embert szeretnének hozni vezetőedzőnek, aki a csapat felett van. Nyilván eleinte rosszul esett, amikor ez elhangzott, de nem fogok a kardomba dőlni akkor sem, ha soha nem keresnek meg.

Az 52 éves szakember szerint karakteres edző kell a Fradinak.

„Bárki is érkezik, mindenekelőtt az egókat kell jól kezelnie. Hosszú a keret, ha valaki nem játszik, vagy nem kerettag, már sértődések lehetnek, ezt kell valahogy kézben tartania a leendő edzőnek. Szerintem egy Szergej Rebrovhoz hasonló karakter kell a Ferencváros élére, aki kemény, nem bratyizik a játékosokkal, emellett pedig a szakma is a kisujjában van.”

Lipcsei szerint a jövőben nem lesz vetélytársa az FTC-nek a bajnoki címért folytatott harcban.

A következő két-három évben nem. A Fradi is dolgozik, folyamatosan hozza a játékosokat, biztos, hogy ezen a nyáron is tovább fog erősödni a csapat.

Az 58-szoros magyar válogatott labdarúgó szívesen töltené a következő éveket is Soroksáron.

„Jó lenne az NB I-ben egy olyan csapattal foglalkozni, ahol én tudom összeállítani a keretet és van megfelelő anyagi háttér is, de az sem baj, ha mondjuk én leszek a soroksári Ferguson, aki évtizedekig dolgozik ugyanott. Nagyon jól érzem magam Soroksáron, olyan közösség alakult ki az évek alatt, ahol remek a hangulat, igazi családias klub vagyunk.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC