nb1.hu

„Én is felülvizsgáltam magam” – az év edzőjének választott Bognár a Paks idényéről beszélt

A Magyar Labdarúgó-szövetség kedden este az NB I 2023/24-es szezonját díjazta több kategóriában.

Diósgyőri játékos rúgta a legszebb gólt, Bognárt és Vargát is díjazták

A bajnokságban ezüstérmet szerző és a Magyar Kupát elhódító Paksi FC trénere, Bognár György lett 2022 után ismét az Év Edzője a RangAdó díjátadón. A 62 éves szakember az M4 Sportnak nyilatkozott az idényről.

„Azt gondolom, a klubnál erőn felül teljesítenek, mivel nincs szponzorunk, tehát önellátó klub vagyunk, ehhez nagyon ügyesen, okosan és fegyelmezetten kell kezelni elsősorban az egyesület hátterét.”

Célirányosabb futballt játszottunk idén, az első három forduló rádöbbentett minket arra, hogy az elmúlt években játszott felfogás nem biztos, hogy idén is eredményre vezet. A profi futballban márpedig az eredmény fontos, hiszen kirúgnak, ha nem megy a dolog. Módosítanunk kellett, én is felülvizsgáltam magam, hogy a nyitott, látványosabb fociból egy fokkal vissza kell vennünk, és a csapatjátékra kell fókuszálnunk.

Bognár György csapata minden pontjára kitért.

„Szappanos Péter érkezésével, aki rendkívül fontos pont volt, egy megbízható, jól irányító és jól védő kapus, és azt gondolom, a védelem is jelentősen feljavult. A középpálya változott, mert most három masszívabb középpályással játszottunk, ezáltal nem volt annyira látványos a játékunk, kevesebb helyzettel dolgoztunk, a gól is kevesebb volt, viszont nem is kaptunk. Ez az átalakítás vezetett arra, hogy hosszú ideig eredményesek tudtunk lenni.”

A Paks rutinos trénere az öltöző légkörét is méltatta.

„Az öltöző nagyon befogadó közeg, csak egy-két játékos volt az elmúlt években, aki ide nem tudott beilleszkedni. Mentálisan ez a csapat minden pályán kiteszi, amit ki kell. Sem a hétközi munkába, sem egyetlen meccsen sem volt olyan játékos, akivel problémák lettek volna hozzáállásban. És ez nagyon fontos. A szezon előtt úgy számoltunk, az ötödik hely a realitás számunkra, én amondó vagyok, a következő idényben is hasonlóan kell gondolkoznunk.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC