nb1.hu

Eljárás a DVTK ellen: feljelentést tettek Kuznyecov Szergej ügyében a diósgyőriek

Ideiglenesen kizárta a FIFA a klubot az átigazolásokból, a jogi képviselő és a sportigazgató nyilatkozott.

Feljelentést tett korábbi vezetőedzője, Kuznyecov Szergej ellen a DVTK. Íme, a klub közleménye az ügyről:

„Csalás miatt feljelentést tesz korábbi vezetőedzője ügyében az előző szezonban, az OTP Bank Liga hetedik helyén végzett DVTK. Az ügy előzménye, hogy Kuznyecov Szergej jogi képviselői az edző februári menesztését követően eljárást kezdeményeztek a klub ellen a FIFA-nál, melynek következtében a FIFA ideiglenesen kizárta a DVTK-t az átigazolásból. Ennek ellenére a DVTK ebben az átigazolási időszakban is tud majd igazolni, a most szerződtetni kívánt játékosoknak lesz játékengedélyük.

„Álláspontunk szerint a Kuznyecov Szergej ügyben készült FIFA beadványban, az ügyben jelentőséggel bíró angol nyelvű fordításokban, mindegyikből kimaradt, hogy Kuznyecov magyar állampolgárként kötött szerződést, ezáltal megtévesztésre került a FIFA, mivel az iratokból nem derült ki számára, hogy korábbi vezetőedzőnk magyar állampolgár is. Erre való tekintettel ugyanis, jogvitája a DVTK-val nem tartozna a FIFA hatáskörébe, hanem a magyar nemzeti jog hatálya alá tartozik. Kuznyecov Szergej egyébként munkaügyi pert is indított klubunk ellen Magyarországon – ez esetben magyar állampolgárként.” – mondta dr. Dányi Szilárd, a klub jogi képviselője.

„A klub mindent megtesz annak érdekében, hogy a FIFA ideiglenes döntését megváltoztassa, de amennyiben a fellebbezéseink sikertelenek lennének, vagy rövid időn belül nem eredményeznék az átigazolásból való kizáró határozat visszavonását, klubunk akkor is biztosítani fogja az átigazoláshoz való jog visszaszerzését, vagyis a most szerződtetni kívánt játékosoknak lesz játékengedélyük, így ezen ügy a DVTK labdarúgó csapatának szakmai működését semmilyen formában nem befolyásolja majd.” – tette hozzá dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója.”

Amint friss hír lesz az ügyről, arról beszámolunk.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC