nb1.hu

El-rutinnal rendelkező válogatott védőt igazolt a DVTK

A bosnyák hátvéd ingyen érkezett Diósgyőrbe.

Sinisa Saničanin személyében 23-szoros bosnyák válogatott labdarúgó csatlakozott a DVTK Ausztriában edzőtáborozó keretéhez. A védelem közepén és bal oldalán is bevethető 29 éves játékos a szerb első osztályból érkezett.

Saničanin szülővárosában, az FK Rudar Prijedorban ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, itt mutatkozott be a felnőttek között is. 2015-ben leigazolta az FK Borac Banja Luka, ahol hamar alapemberré vált, majd Szerbiába szerződött. Az első évben az FK Mladost csapatát erősítette, utána négy évig az FK Vojvodina, majd legutóbb három évig a belgrádi FK Partizan labdarúgója volt. Saničanin tagja volt a 2021/22-es szezonban az Ekl-nyolcaddöntőig menetelő csapatnak, de pályára lépett már az Európa-ligában is. A szerződése lejártával átigazolási díj nélkül érkezett Miskolcra.

A rutinos védő 2020. szeptember 4-én egy UEFA Nemzetek Ligája mérkőzésen, Olaszország ellen debütált hazája felnőtt válogatottjában, azóta további 22 alkalommal viselte a bosnyák nemzeti mezt.

2024 nyarán a DVTK Labdarúgó Sportakadémia négy akadémistája, Derényi Nándor, Fekete Vince, Ferencsik Bálint és Komlósi Bence életében először vesz részt a Diósgyőri VTK első csapatának edzőtáborában.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC