nb1.hu

El: Bognár György elárulta, mihez nincs hozzászokva a Paks

A paksiak edzője szerint nem lehet félvállról venni a találkozót.

A Paksi FC csütörtökön megkezdi az új idényt, a tavalyi szezon ezüstérmese a Corvinul csapatával mérkőzik meg az Európa-liga-selejtező első fordulójában. A paksiak vezetőedzője, Bognár György a találkozó előtti sajtótájékoztatón elsőként a román másodosztályú ellenfél feltérképezéséről beszélt.

„Láttuk a tavalyi meccsösszefoglalókat és néhány mérkőzést is, de sok értelme nem volt, mert nyolc-tíz új játékost hoztak a klubhoz, inkább az edzőmeccsekre és a román Szuperkupa-döntőre fókuszáltunk. Nagyjából két egyforma csapat fog találkozni, ők is a játékot helyezik előtérbe, próbálnak labda felé védekezni.”

Kezdeményező futballt játszanak, de nekünk sem lesz mire várnunk, nem lesz időnk visszaállni tapogatózni, neki kell ugranunk a feladatnak. Két meccsen dől el a párharc, ehhez mi nem vagyunk hozzászokva, mert itthon már a kupapárharcok is egymeccsesek.

A 62 éves szakember nem számíthat sérülés miatt Hahn János és Szélpál Norbert játékára, de Windecker József és Haraszti Zsolt kisebb problémája ellenére vállalja a mérkőzést. A Paks keretében nem történt sok változás a nyáron, egy új szerzemény érkezett Ötvös Bence személyében.

„Nincs fluktuáció, úgyhogy azt mondhatom, készen vagyunk. A tavalyi csapatunk megvan, nem kell beépítenünk hat-nyolc embert.”

A Paksi FC csapatkapitánya, Böde Dániel már 13 éve is részt vett a csapat Európa-liga menetelésében, akkor a harmadik selejtezőkörig jutott a Kis Károly vezette együttes, a korábbi válogatott támadó pedig minden párharcban gólt szerzett.

„Szerintem most aláírná mindenki, hogy ennyit menjünk, de előbb az első feladaton jussunk túl. Nyilván nagyon boldog lennék, ha betalálnék, de a győzelem a legfontosabb. Tiszteljük az ellenfelet, de azt mondom, ezen a mérkőzésen csak mi veszíthetünk.”

A Corvinul elleni párharc első mérkőzése csütörtökön, 19:00-kor kezdődik. A továbbjutóra a horvát HNK Rijeka vár a következő körben, míg a párharc vesztese a Konferencia-ligába átkerülve a ciprusi AEK Larnacával méri össze a tudását. A Fehérvári úti stadionban telt ház várható.

A Paks ügyvezetője az átigazolásokról és a csapat román ellenfeléről beszélt

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC