nb1.hu

Ekl: a Fradi máltai légiósa, akitől Pirlo kiakadt

Nagy küzdelem várható a korábbi Fradi-játékos szerint.

Sokan emlékezhetnek Andrés Schembrire, a Ferencváros korábbi játékosára, aki 2010/11-ben 36 meccsen 16-szor volt eredményes az NB I-ben.

A 94-szeres máltai válogatott labdarúgó a máltai Hamrun Spartans elleni Konferencia-liga-meccs kapcsán nyilatkozott a Fradi.hu-nak.

Schembri elmondta, hogy folyamatosan követi a Ferencváros eredményeit, és örül, hogy a csapat uralja a magyar mezőnyt. A máltai bajnok elleni párharc kapcsán pedig diplomatikusan így fogalmazott a most 37 éves, 2020-as visszavonulása óta edzőként dolgozó korábbi közönségkedvenc: „A Hamrun egyike a legnagyobb kluboknak Máltán. Van egy nagyon ambiciózus elnöke, az ő segítségével a csapat a harmadosztályból rövid időn belül visszajutott az élvonalba, ahol 2021-ben és 2023-ban is bajnok lett, köszönhetően annak, hogy az évek során rengeteget invesztáltak a fejlesztésbe, például új játékosok igazolásába is.”

A Hamrun nem számíthat könnyű mérkőzésre, a papírforma szerint előzetesen talán a Ferencváros az esélyesebb, de persze tudjuk, hogy milyen a futball, a pályán kell kiharcolni a továbbjutást.

„Különleges időszak ez a máltai futball számára, a csapatok több idegenlégióst foglalkoztatnak, mint korábban, ma már nemzetközi szinten is versenyképesek, így nem tudhatjuk előre, mi lesz a párharc kimenetele. Legyenek jó meccsek!”

Schembri, aki a számunkra keserű emlékű, 2-1-es málta győzelemmel végződött magyarok elleni Eb-selejtező hőse volt két szerzett góljával, a Fradi-szurkolóinak is üzent: „Még most is a szívemben őrzöm őket! Hihetetlen volt előttetek játszani! Jó szívvel emlékszem a Ferencvárosnál töltött időszakra, még mindig követem a csapat eredményeit, és ki tudja, talán egyszer visszatérek!”

Talán nem mindenki tudja, az olaszok világbajnok legendája, Andra Pirlo Schembrit tartja a legkeményebb ellenfélnek, akivel valaha találkozott a pályán. Ennek bizonyítéka, hogy egy egész fejezetet szánt önéletrajzi könyvében az ex-ferencvárosi játékosnak. Pirlo arról írt az ominózus részben, hogy egy Málta-Olaszország vb-selejtezőn „futballkamikázeként” követte őt Schembri, ami annyira frusztráló volt számára, hogy arra kérte csapattársait, inkább ne passzoljanak neki. A Milan- és Juve-legendát kiborította, hogy egy ilyen kaliberű labdarúgót, mint Schembri, arra használnak, hogy védekező középpályásként ölje a játékot. Pirlo nagyvonalúságára jellemző, hogy a meccs után Schembrivel cserélt mezt.

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC