nb1.hu

Egyértelmű döntést hozott a Gulácsi és Dibusz sorsáról is beszélő Marco Rossiról a meccsközönség

Részletes értékelés a szövetségi kapitánytól.

A magyar és a bosnyák válogatott nem bírt egymással a Nemzetek Ligája második fordulójában: a Puskás Arénában rendezett mérkőzés 0-0-s döntetlennel zárult. A találkozó utáni sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány értékelte a látottakat.

A magyar válogatottnak több lehetősége is volt a gólszerzésre, különösen a második félidőben, amikor Szoboszlai Dominik szabadrúgásból a keresztlécet találta el. Rossi értékelését témakörönként foglaltuk össze.

Mint ismert, az első fordulóban Magyarország Németországban 5-0-ra kapott ki, míg Bosznia Hollandiában 5-2-es vereséget szenvedett. A Puskás Aréna közönsége a kezdés előtt ismét hangosan éltette a szövetségi kapitányt, ezzel is kifejezve, hogy továbbra is őt látják a magyar válogatott élén. A éltetés a meccsen is megismétlődött.

A magyar válogatott és a küzdelem dominált, a bosnyák kapus volt a hős Budapesten

MI SZINTÜNK

„Az Európa-bajnokságon a Svájc elleni meccs első félidejét elveszítettük. A németek ellen játékvezetői döntések sújtottak minket, a skótok ellen viszont jól játszottunk. A németek elleni legutóbbi találkozón nem sikerült átadnom a játékosoknak, amit látni szerettem volna. Most azonban megvolt az a küzdőszellem, ami ennek a csapatnak az alapja, egy olyan bosnyák válogatott ellen, amely inkább a mi szintünkön van, mint a németek. Elégedett vagyok a teljesítménnyel, még ha az eredménnyel nem is.

Gratuláltam a fiúknak a hozzáállásukhoz és a játékukhoz. Megérdemeltük volna a győzelmet, csak a gól hiányzott. Úgy gondolom, amikor a srácok mindent beleadnak, és átizzadják a mezt, akkor a szurkolók büszkék lehetnek rájuk, mert a tehetségükhöz mérten a legjobban képviselik őket és hazájukat.”

HELYZETKIHASZNÁLÁS

„Gratuláltam a srácoknak a hozzáállásukhoz és a győzni akarásukhoz. A végeredménnyel nem vagyunk elégedettek. Bosznia koncentrált, mélyen védekezett. Demirovicot és Dzekót hosszú labdákkal próbálták indítani, ők igazi európai klasszisok. Elismerem, hogy ebben jók voltak, de a gólokat nekünk kellett volna szereznünk. Néha úgy van, hogy akármennyit játszol, sajnos nem jön össze a gól.”

Szoboszlai: Jól jött az 5-0-s pofon, mindenki leszállt a Földre

ÉLTETÉS

„Ebben a stadionban már többször is megtapasztaltam, hogy a szurkolóink mindig támogatják a csapatot. Azt gondolom, hogy a szurkolók nyolcvan százaléka szeret. Húsz százalék viszont mindig azt várja, mikor tűnök már el, de ez mindenkivel előfordul. Totti sem kedvelte Marcello Lippit, pedig vébét nyert vele. Amikor érzed, hogy szeretnek, akkor tudod, hogy valami maradandót tettél, amit nem felejtenek el akkor sem, ha már nem leszel a csapat mellett.”

VÁLTOZTATÁSOK

„Gulácsi és Dibusz olyan kapusok, akik folyamatos játéklehetőséget érdemelnek. Lehet, hogy rotációs elv alapján fogom őket játszatni. Mindkettő megérdemli, hogy védjen.

Nagy Zsolt is bizonyított. Emlékszem, mennyire kritizáltak, amikor először behívtam, de meghálálta a bizalmat. Rengeteg munkát tett bele a klubcsapatában és a válogatottban is. A Puskás Akadémiában és Bosznia ellen is bizonyított.

Riválisa, Kerkez Milos, aki Angliában játszik, még fejlődésre szorul. Nikitscher Tamás Németország ellen mutatkozott be, abban a tíz percben is jól futballozott, és Bosznia ellen is hasznos volt. Öt játékosunk az NB I-ben játszott, ezért is érdemes figyelni a hazai mérkőzéseket. Azt hívom meg, akiről úgy gondolom, hogy érdemes rá. Ezután következik az edzésmunka, majd a döntés. Nálunk is, mint mindenhol, vannak kulcsjátékosok, de nálunk különösen nehéz őket pótolni.”

BOSZNIÁBAN

„A balkáni csapatok ellen mindig nehezen játszunk. Felkészülünk majd a visszavágóra is. Biztos vagyok benne, hogy azon a mérkőzésen is lesznek taktikai változtatások. Nehéz meccs lesz, mert akárcsak a mi játékosaink, a bosnyákok is igazi harcosok. Küldetésük volt, hogy elhozzanak egy pontot Budapestről, és ezt elérték, gratulálok nekik! Viszont rengeteg helyzetünk volt, de sajnos nem használtuk ki őket. Nem szabad elfelejteni, hogy ellenfelünk kapusa volt a legjobb játékos.”

Osztályzatok: nem véletlenül követelték sokan a kezdőbe a Puskás Akadémia játékosát

EMLÉKEZTETŐ

NEMZETEK LIGÁJA, 2. FORDULÓ
A-LIGA, 3. CSOPORT

Magyarország–Bosznia-Hercegovina 0–0
Budapest, Puskás Aréna, 46 443 néző. Vezette: Guida (olasz)

Magyarország: Dibusz – Botka (Balogh B., 82.), W. Orbán, Dárdai M. – Bolla (Csoboth K., 75.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. (Kerkez, 82.) – Szoboszlai D. – Sallai R., Varga B. (Ádám M., 82.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Gazibegovic, Bicakcic, Katic, A. L. Barisic, Dedic – Saric (Gigovic, 61.), I. Basic (Huseinbasic, 61.), Burnic (B. Tahirovic, a szünetben) – Dzeko, Demirovic (Bajraktarevic, 77.). Szövetségi kapitány: Sergej Barbarez

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC