nb1.hu

Egy távozó és egy érkező a Vidinél, Máltán bizonyíthat a Paks védője

Budafokra igazolt egy másik paksi futballista.

VIDI, MEZŐKÖVESD

Franck Bambock személyében 28 éves középpályással bővült a Vidi kerete. A fehérvári csapattal 2025 nyaráig szóló szerződést kötött a futballista. A Transfermarkt szerint 900 ezer eurót érhet a labdarúgó, aki az előző idényben 34 tétmeccsen jutott szóhoz a francia másodosztályban érdekelt Grenoble gárdájában.

Íme a fehérváriak közleménye Bambock leigazolásáról:

„Csapatunkban folytatja pályafutását a 28 éves, kameruni származású francia középpályás, Franck Bambock!

A 181 centiméter magas védekező középpályás 1995. április 7-én született a kameruni Doualában, de már fiatalon Franciaországba költözött családjával és az Antony Sport utánpótlásában kezdett futballozni, majd 13 évesen igazolt át a PSG-hez. Hét mérkőzésen egy gólt szerzett az UEFA Ifjúsági Ligában, 2013-ban a párizsiak második csapatában mutatkozott be, 2014-ben a kispadon kapott helyet a francia Szuperkupa döntőjében a PSG győztes csapatában, illetve pályára lépett többek között a párizsiak Vidi elleni felkészülési mérkőzésén is. 2015 nyarán a spanyol másodosztályú Huescába igazolt, ahol két szezon alatt 47 bajnokin lépett pályára. 2017 nyarán a holland első osztályban folytatta pályafutását, ahol a Sparta Rotterdam színeiben egy bajnokin játszott, majd 2018 februárjában visszatért a spanyol másodosztályba a Córdobához, de itt adminisztrációs problémák miatt csak nyártól játszhatott az első csapatban, az őszi idényben hét bajnokin és két kupameccsen kapott lehetőséget.

2019 januárjában az izraeli első osztályú Maccabi Petah Tikvában folytatta, ahol tavasszal 11 bajnokin és 1 kupameccsen játszott. A nyáron a portugál élvonalbeli Marítimo igazolta le, ahol két év alatt 53 bajnokin két gólt szerzett és egy gólpasszt adott. Az elmúlt két szezonban a francia másodosztályú Grenoblet erősítette, itt 60 bajnokin egy gól és két gólpassz a mérlege, ezen kívül öt kupameccsen is pályára lépett.

2010 és 2013 között a franciák U16-os, U17-es és U19-es válogatottjaiban is szerepelt, az U17-esekkel Európa-bajnokságon is pályára lépett.

„A Vidi nagy érdeklődést mutatott irántam az elmúlt két-három hónapban, és az a jövőkép, amit felvázoltak nekem a következő szezonokra, meggyőzött, hogy Magyarország egyik legnagyobb klubjához igazoljak, amit fontos lépésnek gondolok a karrieremben. Érdekesség, hogy van személyes történetem a Vidivel kapcsolatban, 2014 nyarán a PSG játékosaként már pályára léptem a fehérváriak ellen, fiatalként az első csapattal készültem, és csereként beálltam egy felkészülési meccsen. Természetesen utánanéztem a klub múltjának és láttam, hogy az elmúlt 10 évben szinte minden évben a bajnokság első három csapat között végzett és a nemzetközi porondon is szerepelt a Vidi, így biztos vagyok benne, hogy egy rosszul sikerült idény után most mindenki nagyon motivált lesz, hogy újra sikeresen szerepeljünk. A célom, hogy a maximumot nyújtsam a pályán és segítsem a csapatot a céljai elérésben” – nyilatkozta honlapunknak Franck Bambock.

“Egy hosszabb folyamat végére került most pont, hiszen Franck teljesítményét régebb óta monitoroztuk, tudtuk, hogy a szezon végén elérhetővé válik. Örülünk, hogy akárcsak Spandler Csaba, ő is már a felkészülés elején csatlakozni tud hozzánk. Mindenképpen szerettünk volna a középpályán erősíteni, hiszen többen távoztak erről a posztról. Egy nagy munkabírású, rutinos labdarúgóról van szó, aki a védőmunkája mellett aktívan kiveszi a részét a támadásokból is. Az emberi tulajdonságairól pedig az is sok mindent elmond, hogy feleségét és két kislányát is elhozta magával már most Magyarországra, hogy ők is meggyőződhessenek arról, hogy érdemes a Vidiben folytatni a pályafutását! Biztos vagyok benne, hogy az öltözőben és a pályán is hasznos tagja lesz majd az újjáépülő Vidinek” – mondta a szerződés aláírása után új igazolásunkról sportigazgatónk, Juhász Roland.

Franck Bambock a 6-os mezben futballozik majd csapatunkban, szerződése 2025. június 30-ig érvényes.”

Közben az is eldőlt, hogy Kojnok Zsolt távozik a fehérváriaktól. A 22 éves labdarúgó már meg is találta új csapatát: a Mezőkövesd csapott le rá.

„Szerződést kötött klubunk a korábbi korosztályos válogatott Kojnok Zsolttal.

A védelem jobb oldalán bevethető 22 esztendős játékos a Móri SE, majd a 2012-0213-s szezontól kezdve a Videoton korosztályos csapataiban pallérozódott. Pályafutásában kiemelkedő volt a 2014-2015-ös esztendő, amikor is az U14-es I. osztályú bajnokságban 20, míg a Thermomaster U15 B csoportjában aranyérmes U14-es fehérvári csapat tagjaként 10 gólt szerzett, azaz a 2014-2015-ös bajnoki szezonban összesen 30 gólt lőtt. A következő évben az U15-s I. osztályú pontvadászatban 30 meccsen 9 találatig jutott. A 2017-2018-s idénytől kezdve folyamatosan tagja volt a fehérvári klub második csapatának, ahol a 2020-2021-es szezonban már alapembernek számított, hiszen 27 harmadosztályú mérkőzésen kapott lehetőséget, 26 alkalommal kezdőként. A 2021-2022-es szezonban már a MOL Fehérvár FC első keretének a tagja volt, az OTP Bank Ligában 2022. augusztus 14-én debütált a Gyirmót FC Győr vendégeként lejátszott 1-1-es eredménnyel záruló mérkőzésen, az őszi szezonban összesen 3 találkozón kapott lehetőséget az élvonalban. A tavaszi szezont a Merkantil Bank Ligában szereplő Budaörs csapatánál töltötte, ahol 11 bajnoki meccsen lépett pályára. A tavalyi évben ismét Székesfehérváron szerepelt az első csapat tagjaként, a 2022-2023-s szezonban 19 harmadosztályú meccsen kapott lehetőséget.

Kojnok Zsolt korábban a magyar U17-es válogatottban szerepelt Szélesi Zoltán irányítása alatt” – áll a Kövesd bejelentésében.

PAKS

Korábban már eldőlt, hogy Sajbán Máté rábólintott a Zalaegerszeg ajánlatára. A paksiaktól Lorentz Márton és Tamás Olivér személyében újabb két futballista köszönt el. Érdekesség, hogy Tamás Máltára került kölcsönben.

„Lorentz Márton 2020 nyarán érkezett Paksra Siófokról, majd a Balaton-parti csapatnál 2022 tavaszán újra megfordult, akkor kölcsönszerződéssel játszott a sárka-kékeknél. A védő összesen huszonhat mérkőzésig jutott szerelésünkben, utoljára 2021. szeptember végén lépett pályára egy idegenbeli, bajnoki találkozónkon, Zalaegerszegen. Lorentz pályafutását Budafokon folytatja, transzfert követően.

Tamás Olivér 2021 elején érkezett Székesfehérvárról féléves kölcsönszerződéssel, amit aztán végleges transzfer követett a nyáron. Tamás összesen negyvenegy PAKSI FC-s mérkőzésig jutott, utoljára 2022. november közepén, egy hazai, Újpest elleni OTP Bank Liga mérkőzésen játszott zöld-fehér szerelésünkben. A védő most kölcsönben a máltai Birkirkara FC-nél bizonyíthat a következő szezontól” – világítottak rá a paksiak a bejelentésükben.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC