nb1.hu

Egy félidő alatt ötöt vágott a szlovéneknek a magyar válogatott

Megérdemelten nyertek a mieink.

A keddi, idegenbeli 2-0-s vereséget követően a magyar U16-os válogatott csütörtökön kiváló teljesítményt nyújtva, magabiztosan győzte le a vendég szlovén csapatot Nován.

A mieink az 5. percben Varga Zsolt révén szereztek vezetést, majd az első negyedóra végén Kiss Máté duplázta meg az előnyt. Ezt követően a szlovénok enyhe labdabirtoklási fölényre tettek szert, és sikerült szépíteniük. A 35. és a 39. perc között három gólt is szereztünk, sorrendben Wiesner Balázs, Kiss Máté és Varga Zsolt volt eredményes. Az eredmény nem változott a második félidő végéig, a magyar válogatott megérdemelten nyerte meg a találkozót.

„A keddi mérkőzéshez képest sikerült stabilizálni a védekezésünket, és ezúttal támadásban is hatékonyak tudtunk lenni, megvoltak a labda nélküli mozgások, jó területeken vettük fel a labdákat, és sikerült megbontani a vendégek védelmét. Csapatként rengeteget léptünk előre az első meccshez képest, és emellett többen kiemelkedő egyéni teljesítménnyel járultak hozzá a győzelemhez.” – mondta a mérkőzés után Szabados József szövetségi edző.

Magyarország-Szlovénia 5-1 (5-1)
Magyarország: Kilvinger Levente (Jakab Mátyás, 46.) – Acsai Dominik, Szakál Dénes (Ráki Zsombor, 80.), Russnák Áron (Szűcs Áron, 80.), Balogh Áron – Juhász Martin, Ratkai Ádám (Somfalvi Barna, 71.), Kiss Máté (Vincze Tamás, 71.) – Wiesner Balázs (Papp Máté, 71.), Varga Zsolt (Makrai Csongor, 57.), Zsolnai Dávid (Berekméri-Szigeti Ákos, 46.)
Gólszerzők: Varga Zs. (5., 39.), Kiss M. (17., 37.), Wiesner (35.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC