nb1.hu

Egészen extrém módon is továbbjuthat a magyar válogatott szerdán, mutatjuk, hogyan

Nem feltétlen kell az F-csoportra figyelni mindenáron.

Kedden Anglia 0-0-s döntetlent játszott Szlovéniával, így Magyarország jelenleg a negyedik legjobb csoportharmadik, a nyolcaddöntő kiharcolásához, ennek maradnia kellene így. Szerdán az E-csoport, illetve az F-csoport küzdelmei zárulnak. A legegyszerűbb képletet az utóbbi kvartett adná, hiszen Csehország és Grúzia jelenleg 1-1 ponttal áll, de még az E-csoport is hozhat a magyaroknak megfelelő eredményt.

Kezdjük a számolgatást az F-csoporttal.

  • Amennyiben Csehország és Grúzia nem nyer este, Magyarország továbbjut negyedik csoportharmadikként.
  • Amennyiben Csehország legalább három góllal veri meg Törökországot, illetve Grúzia nem nyer Portugália ellen, akkor Törökország csúszik a csoport harmadik helyére. Magyarország jobb gólkülönbsége miatt maradna a négy legjobb csoportharmadik között.

Adott esetben az E-csoportban is születhetnek olyan eredmények, melyek a magyar válogatott továbbjutását eredményezhetik.

  • Amennyiben győz Románia és Belgium két góllal veri Ukrajnát, ebben az esetben az ukránok a jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően megelőzik Szlovákiát, de rosszabb lenne a gólkülönbségük a magyarokkal szemben. Ha Belgium 1-0-ra veri meg Ukrajnát, akkor az ukrán és magyar csapat között a Fair Play-szabályzat döntene. Ebben az összevetésben nagyon rosszul áll Magyarország, hiszen 10 sárga lappal áll a csapat, míg az ukránoknál csak 2 van, de ezt is bele kell kalkulálni. Azonos állásnál egyébként Magyarország lenne a továbbjutó a jobb selejtezőben elért pozíció miatt.
  • Amennyiben Románia és Ukrajna nyerne szerdán, akkor a szlovákok lennének csoportharmadikat. Ahhoz, hogy biztosan továbbmenjen Magyarország négy góllal kellene nyernie Romániának Szlovákia ellen, 3-0-s román siker esetén legalább kilenc (!) sárga lapot kéne kapni a szlovákoknak a mérkőzésen. A selejtezős eredmények Marco Rossi csapata felé billentenék a mérleg nyelvét.
  • Amennyiben Szlovákia és Ukrajna győzne, a belgák végeznének a csoport harmadik helyén. Ahhoz, hogy Magyarország biztosan megelőzze őket, egy legalább ötgólos ukrán győzelemnek kéne születnie. 4-0 esetén hét sárgát kéne begyűjtenie a belga válogatottnak a magyar továbbjutáshoz.
  • Amennyiben Szlovákia és Belgium nyer, akkor a románok végeznének a csoport harmadik helyén. Szlovákiának minimum öt góllal kellene győznie Románia ellen, hogy a magyarok bejussanak a 16 közé.

Ebből az okfejtésből is látszik, hogy legkönnyebben az F-csoport eredményein át vezet az út a nyolcaddöntőbe. Nem maradt más hátra, mint kiszurkolni a továbbjutást.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC