nb1.hu

Edzők méltatták a DVTK szurkolótáborát

Kuznyecov Szergej megeresztett egy poént!

Tovább szárnyal újoncként a nyáron a játékoskeretét alaposan megerősítő DVTK. Kuznyecov Szergej csapata vasárnap hazai pályán az előző bajnokság meglepetéscsapatát, a Kecskemétet győzte le 3-1-re. Ezt Szabó István, a KTE mestere is elismerte a lefújás után.

VÉGY EGY JÓ KAPUST!

A sikerhez hozzájárult Artem Odyntsov teljesítménye is, aki a nyáron érkezett Kisvárdáról Diósgyőrbe, és először védte a piros-fehérek kapuját vasárnap.

„Gratuláltam Artem Odyntsovnak, de a tizenegyest védhette volna, mert megjegyeztem neki, hogy egy helyzete volt a Kecskemétnek tizenegy méterről, nem volt senki előtte, igazán védhetett volna. (nevet – a szerk.). Azt mondta, igyekszik legközelebb azt is megtenni. Nagyon magabiztos volt, jól jött ki a labdákra, jól csinálta, amit kértem tőle. Néha egy kicsit kapkodott, amikor hosszú indításokkal próbálkozott, nem pedig a közelben helyezkedő társakat játszotta meg. Megmondom őszintén, nehéz dolgom lesz a jövő héten, amikor az első számú kapust kell kiválasztanom” – mondta Kuznyecov Szergej a mérkőzés lefújása után.

TOVÁBB JAVULNI

A DVTK vezetőedzője nemcsak a hétköznapokban az edzéseken és a mérkőzéseken dolgozik jól a csapatával, de a nyilatkozataira is mindig érdemes odafigyelni. Kuznyecov ugyanis nem köntörfalaz, győzelmek után is őszintén elmondja azt, ha olyat látott, amit javítaniuk kell.

„Megérdemelten győztünk, sok helyzetet alakítottunk ki, amiből még nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna. Néha megint azt éreztem, hogy visszavettek a srácok, amikor elérték az eredményt, amivel lehetőséget adtak az ellenfélnek arra, hogy feljöjjenek. Próbálom eltávolítani ezt a hozzáállást fejekből, mert szeretném, ha nem adnánk lehetőséget az ellenfélnek az elsőtől az utolsó pillanatig. A vendégeknek nem is volt veszélyes helyzetük a tizenegyesen kívül; ezért kicsit szomorú vagyok a kapott gól miatt. Az első félidőben szinte tökéletesen, de másodikban is jól játszott a csapatom; nem hagytuk lendületbe jönni a Kecskemétet, sok helyzetet alakítottunk ki, és magabiztosan győztünk.”

A FANATIKUSOK HATÁSA

A DVTK sikeréhez ismét nagyon kellett a fanatikus szurkolótáborának a segítsége. Mint már jelezte az NB1.hu, a forduló mérkőzései közül a DVTK-KTE találkozón voltak a legtöbben.

„Köszönöm a szurkolóknak, hogy egyre többen jönnek a meccseinkre. Miskolcon újra futball-láz van, ami örömmel tölt el, mert az a feladatunk, hogy boldoggá tegyük a drukkereket. Szerintem ma sikerült. Lehet, hogy nem maximálisan, de majd javítunk a jövő héten” – zárta a gondolatait Kuznyecov.

És hogy mit jelent vendégként megpróbálni teljesíteni a DVTK arénájában? A választ Szabó István adta meg a sajtótájékoztatója végén: „Mindenekelőtt gratulálok a DVTK-nak, megérdemelt győzelmet arattak. Nagyszerű stadionjuk és közönségük van; egy igazi oroszlánbarlang.”

A DVTK jelenleg a harmadik, a következő körben az ötödik Újpest vendége lesz. A nyolcadik Kecskemét a második Paksot fogadja.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC