nb1.hu

Edin Dzeko üzenete: a németek elleni vereség után már a magyarok elleni küzdelemre készül

Értékelések a csoportelső győzelme után.

A Bosznia-Hercegovina–Németország mérkőzés volt a Nemzetek Ligája A-ligájának 3. fordulójában, a 3. csoportban, ahol a német válogatott 2-1-es győzelmet aratott. A csoport további résztvevői Magyarország és Hollandia, így a verseny még mindig nyitott a továbbjutásra.

BOSNYÁK REAKCIÓK

A bosnyák válogatott vezetőedzője, Sergej Barbarez elmondta, hogy a csapat hátrányához vezető hibákra rá kell mutatni, ugyanakkor nagyon elégedett volt a csapat küzdőszellemével és hozzáállásával a mérkőzés nagy részében. Kiemelte, hogy az ilyen nagy csapatok ellen a hibákat könyörtelenül kihasználják, de a csapat sokat küzdött és helyenként dominánsan játszott. Az edző szerint a küzdelem, a karakter és a morál a legfontosabbak, és a cserék segítettek abban, hogy a csapat megállja a helyét.

Edin Džeko csapatkapitány a mérkőzés során megszerezte 67. gólját a bosnyák válogatott mezében. Ő is elmondta, hogy a mérkőzésnek voltak pozitív és negatív pillanatai, különösen az első két gól kapcsán. Kiemelte, hogy a fiatal játékosok megmutatták, hogy lehet rájuk építeni, és bíznak benne, hogy a Magyarország elleni következő meccsen is képesek lesznek egyenrangú ellenfélként küzdeni.

NÉMET ÉRTÉKELÉS

Julian Nagelsmann, a német válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy a játék kezdetén több labdavesztésük is volt, mert túl gyorsan próbáltak az utolsó harmadba jutni, de amikor türelmesebben játszottak, nagyon dominánsan szerepeltek. A pozícióhűség később nem volt tökéletes, de figyelembe véve, hogy a csapat keveset edzett együtt, ez teljesen rendben volt.

Sallai parádézott, Schäfer ragyogott: hat magyar játékos kapott kiemelkedő osztályzatot

A kapitány emellett kitért Chris Führich sérülésére is, aki valószínűleg izomszál-szakadást szenvedett, illetve Aleksandar Pavlovic kisebb térdzúzódására. Elmondta, hogy Pavlovic, ha felépül, játszani fog a Hollandia elleni következő mérkőzésen.

Alexander Nübel kapus teljesítményéről is szólt Nagelsmann, aki elmondta, hogy Nübel nagyon jól szerepelt, nyugodtan kezelte a helyzeteket, és a kis idegességét sem lehetett észrevenni. A kapusposzt megosztásával kapcsolatban Nagelsmann azt mondta, hogy ez a játékosok teljesítményétől függ majd.

A mérkőzés hőse Deniz Undav volt, aki duplával járult hozzá a németek győzelméhez. Nagelsmann szerint Undav nagyon okos játékos, kevés helyzetre van szüksége, és technikailag erős befejezései vannak. Alacsony súlypontja miatt nagyon nehéz ellene védekezni, és remekül teljesít Stuttgartban is.

MOST, FOLYTATÁS

Az A-liga 3. csoportjának jelenlegi állása szerint Németország három meccsen hét ponttal vezet, őket Hollandia követi hat ponttal, Magyarország két ponttal a harmadik, Bosznia-Hercegovina pedig egy ponttal negyedik.

A következő fordulóban, hétfő este Bosznia-Hercegovina-Magyarország és Németország-Hollandia mérkőzéseket rendeznek.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC