nb1.hu

Eb2024: összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a mai sorsolás előtt

Jövő nyáron kezdődik a torna.

2024-ben Németország ad otthont a labdarúgó Európa-bajnokságnak. A tervek szerint a nyitómeccs június 14-én lesz Münchenben, míg a döntő egy hónappal később jön. Eb-meccseket tíz német városban (Berlinben, Münchenben, Dortmundban, Stuttgartban, Frankfurtban, Gelsenkirchenben, Hamburgban, Düsseldorfban, Kölnben és Lipcsében) rendeznek. A legkevesebb néző a lipcsei Red Bull Arénába lehet, ennek a létesítménynek 42959 fő a befogadóképessége. A legnagyobb aréna a berlini Olimpiai Stadion (itt fog majd összecsapni a finálé két résztvevője), ebben telt ház esetén 74461 szimpatizáns figyelheti az eseményeket.

A döntő helyszíne madártávlatból, fotó: Maja Hitij/Getty Images

A kontinensviadal mezőnyét huszonnégy csapat alkotja, jelenleg huszonegy biztos résztvevője van a tornának. Németország házigazdaként kvalifikáció nélkül szerepelhet az Eb-n, míg Belgium, Franciaország, Portugália, Spanyolország, Skócia, Törökország, Ausztria, Anglia, Magyarország, Szlovákia, Albánia, Dánia, Hollandia, Románia, Svájc, Szerbia, Csehország, Olaszország, Szlovénia és Horvátország sikerrel vívta meg a selejtezőt. Három gárda még pótselejtezőt követően juthat el Németországba.

Ma este 18 órától Hamburgban fontos esemény következik, ugyanis megtartják a csoportkör sorsolását. Az már biztos, hogy a házigazda az A-jelű kvartettben szerepel majd. A mieink a második kalapba kerültek Törökországgal, Romániával, Dániával, Albániával és Ausztriával: az azonos kalapban lévő gárdák nem kerülhetnek össze, így ezzel az öt alakulattal biztosan nem fogunk játszani a csoportkörben.

Íme a kalapok beosztása:

1. kalap: Németország (házigazda), Portugália, Franciaország, Spanyolország, Belgium, Anglia
2. kalap: Magyarország, Törökország, Románia, Dánia, Albánia, Ausztria
3. kalap: Hollandia, Skócia, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia, Csehország
4. kalap: Olaszország, Szerbia, Svájc és a pótselejtezőről kijutó 3 válogatott

A csoportokból az első két helyezett mellett a legjobb négy csoportharmadik jut a nyolcaddöntőbe.

Valószínűleg sok drukker szeretné a helyszínen buzdítani Marco Rossi legénységét, a jegyvásárlással kapcsolatban a legfontosabb információkat itt olvashatják.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC