nb1.hu

Eb-selejtező: fradista játszott újpesti ellen

A pályán ténylegesen nem találkozhatott a két NB I-es labdarúgó, mivel az egyiket le-, a másikat pedig becserélték.

Magyar érintettség volt az összecsapáson, amelyre az Újpest és a Ferencváros is delegált egy-egy játékost. A koszovói nemzeti tizenegyben kezdőként lépett pályára az újpesti Lirim Kastrati, akit a szünetben cseréltek le. (Egyes online eredményközlő platformok tévesen fehérvári névrokonát tüntették fel, aki viszont néhány órával korábban, az FTC elleni győztes meccsen lépett pályára.)

Az izraeli válogatottban ott volt a Fradit nyár óta erősítő Mohammed Abu Fani, aki csütörtökön még a Genk elleni Ekl-meccsen szerepelt klubjában. Abu Fanit a 62. percben küldte pályára Alon Hazan szövetségi kapitány. Gólt ugyanakkor vele sem tudott elérni csapata, amely így 1-0-ra kikapott Koszovótól. A meccs végén így a két Magyarországon futballozó játékos közül az újpesti örülhetett.

Abu Fani az izraeli válogatottban
A címképen látható Kastrati mellett a ferencvárosi Abu Fani is pályára lépett Felcsúton (Fotó: Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A mérkőzés egyetlen találatát a Besiktas támadója, Milot Rashica szerezte. Győzelmével Koszovó egy pontra megközelítette a csoport harmadik helyén álló Izraelt. Az „I” csoportot egyébként a románok vezetik, akik szintén játszottak már Eb-selejtezőt Magyarországon, amely meccs kapcsán különös hírek láttak napvilágot. Keleti szomszédaink 16 ponttal állnak az élen, megelőzve az eggyel kevesebb meccsen eggyel kevesebb pontot gyűjtő Svájcot.

Utóbbi csapat szerdán Magyarországra látogat, hiszen Izrael az ellenük esedékes hazai mérkőzését is a Pancho Arénában fogja megvívni.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC