nb1.hu

Eb-selejtező: csúfos vereségbe szaladt bele a magyar válogatott

Jobban játszott a török válogatott.

Pénteken 5-0-s győzelmet aratott a magyar női válogatott Azerbajdzsán ellen. Az Európa-bajnoki selejtezősorozat következő találkozóján Törökország nemzeti csapatát látta vendégül Szarvas Alexandra együttese Gyirmóton. A több mint 120-szoros csapatkapitány, Csiszár Henrietta két begyűjtött sárga lap miatt nem játszhatott a törökök ellen, az Inter légiósának helyén a nyáron az FTC-től Wolfsburgba igazoló Papp Luca kezdett.

A 14. percben egy remek indítás után Seker szerzett vezetést Törökországnak, 0-1. Utána néhány ígéretes akciót vezetett a magabiztosabban játszó vendég csapat, végül komolyabb helyzet nélkül ért véget az első félidő. A második játékrész elején egy távoli lövés után a magyar válogatott kapusa, Szőcs éppen Keskin elé ütötte a labdát, aki közelről nem hibázott, 0-2. Néhány perccel később egy remek ellentámadás végén Sadikoglu értékesítette a ziccert, 0-3. Újabb öt perc telt el, és Csíki pazar passza után Kaján szépített, 1-3. A hajrában Hancar fejesgóljával alakult ki a végeredmény, 1-4.

A csoport másik mérkőzésén Svájc 3-0-ra legyőzte Azerbajdzsánt és simán nyerte a csoportot a török és a magyar válogatott előtt. A másik két együttes mellett Magyarország is továbbjutott a rájátszásba, ahol az Eb-részvételért kell majd megmérkőznie. A párharcok kisorsolására pénteken kora délután kerül sor.

Eb-selejtező, B divízió, 1. csoport:
MAGYARORSZÁG – TÖRÖKORSZÁG  1-4 (0-1)
Gólok: Kaján (66.) ill. Seker (14.), Keskin (54.), Sadikoglu (61.), Hancar (79.)
HUN: Szőcs Réka – Kovács Laura (Öreg Cintia, 72.), Turányi Lilla, Németh Hanna, Németh Diána – Pusztai Sára (Siklér Kinga, 72.), Papp Luca (Nagy Fanni, 46.), Könczeyné Fenyvesi Evelin (Csányi Diána, 77.) – Csiki Anna, Kaján Zsanett – Pápai Emőke (Szabó Viktória, 59.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC