nb1.hu

Eb: Románia kipukkadt a meccs végére, Demiral kiejtette Ausztriát

Kialakultak a negyeddöntők párosításai.

Az Eb nyolcaddöntőinek utolsó két mérkőzését rendezték kedden, a kora esti időpontban Románia próbálta meglepni Hollandiát.

A 20. percben Gakpo remek egyéni akció után lőtte ki a rövid sarkot. A javarészt mezőnyfölényben játszó hollandok több helyzetet is kialakítottak, de a befejezésekbe többször is hiba csúszott. Gakpo a második félidő 17. percében megduplázta az előnyt, de les miatt érvénytelenítették a találatot. A meccs legjobbjának választott támadója a hajrában remekül tört be a román tizenhatosra, és az alapvonalról hozta kihagyhatatlan helyzetbe a csereként beállt Malent. A védekezéssel egyre inkább felhagyó románok a végén kaptak még egy gólt egy mintaszerű ellentámadás végén, és elbúcsúztak az Európa-bajnokságtól.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő
Hollandia–Románia  3-0 (1-0)
Gólszerző: Gakpo (20.), Malen (83., 93.)

A késő esti találkozón Törökország már az első percben megszerezte a vezetést Ausztria ellen: egy szöglet utáni kavarodás végén Demiral bombázott a hálóba. Az első félidőben szép játékkal rukkolt elő a török válogatott, megérdemelten mehettek előnyben a szünetre. A második játékrészben Ausztria egyre közelebb került a gólszerzéshez, amikor megint jött Demiral és ezúttal fejjel vette be Pentz kapuját. Hét perccel később egy osztrák szöglet hozta a szépítőgólt, Gregoritsch révén. Ezután a kapujához szögezte a törököket Ralf Rangnick együttese, de az utolsó utáni pillanatig nem tudtak veszélyes gólhelyzetet kialakítani, a 95. percben pedig Mert bemutatta az Eb egyik legnagyobb védését Baumgartner közeli fejesével szemben – nyert Vincenzo Montella alakulata.

A negyeddöntőben Spanyolország-Németország, Portugália-Franciaország, Anglia-Svájc és Hollandia-Törökország mérkőzéseket rendeznek.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő
Ausztria–Törökország  1-2 (0-1)
Gólszerző: Gregoritsch (66.) ill. Demiral (1., 59.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC