nb1.hu

Eb: Portugálok? Románok? Szlovákok? Mi várhat a magyar válogatottra továbbjutás esetén?

A legnagyobb esély arra van, hogy Portugáliával találkozzon Magyarország a legjobb 16 között - ha továbbjut.

Mint ismert, Olaszország a 98. percben egyenlített Horvátország ellen, így az már biztos, hogy a B-csoport harmadik helyezettje nem előzi meg Magyarországot a rangsorban. Noha a magyar továbbjutás még egyáltalán nem biztos, nagyon közel került ahhoz Marco Rossi csapata. A hátralévő négy csoportban elég egy olyan harmadik helyezett, amely kevesebb ponttal vagy ugyanannyi ponttal, de rosszabb gólkülönbséggel áll.

Kisokos szurkolóknak – így juthat tovább a magyar válogatott

Amennyiben ma a C-csoportban Anglia megveri Szlovéniát, biztossá válik a nyolcaddöntős szereplés. Adott esetben a D-csoport eredményeitől függően is összejöhet a továbbjutás, de ahhoz egy legalább ötgólos osztrák vereség kellene Hollandia ellen – erre valljuk meg, nem sok esély kínálkozik.

Mely csapatok jöhetnek a legjobb 16 között?

Adódik a kérdés, mi lesz ha… Jelen állás szerint még a horvátok sem estek ki, hiszen egy 3-0-s angol győzelem esetén megelőzik Szlovéniát a harmadik helyezettek rangsorában – igaz, a szlovénok harmadik helye ekkor egy szerb pontszerzéssel veszélybe kerülne. Azonban, ha a szlovének nem kerülnek Horvátország mögé, akkor biztosan Portugália ellen játszik Magyarország a nyolcaddöntőben.

Ha valami csoda folytán sikerül déli szomszédainknak „versenyben maradni”, akkor az E-csoportból is kaphat ellenfelet Magyarország továbbjutás esetén. Ehhez a szlovén kiesés, illetve az F-csoport kedvező alakulása szükséges – a csehek és grúzok egyaránt ki kell kapjanak. Így adott esetben jöhet Belgium, Románia, Szlovákia, de akár Ukrajna is. Utóbbi kimenetelre viszont nagyon-nagyon kicsi esély van.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC