nb1.hu

Eb: kiderült, mennyi pénzt keresett a magyar válogatott, Ádám Martin tényleg sztár lett

Sallai Roland a legjobbak közé került.

Szerda este eldőlt, hogy a magyar válogatott nem játszhat nyolcaddöntőt az Eb-n, mivel Grúzia legyőzte Portugáliát. A telex.hu cikkéből kiderül, hogy a mieink teljesítménye miatt 10,25 millió euró ütötte az MLSZ markát. Ebből 9,25 millió a kijutásért jár, míg a skótok elleni győzelem további 1 milliót hozott a konyhára. Az eredményességi bónusz harmadát kapják meg a játékosok és a szakmai stáb tagjai.

„Ennek az eredményességi bónusznak a harmadát megtarthatják a játékosok és a szakmai stáb, de ők nem ugyanúgy részesülnek belőle, hanem differenciáltan, az eredményes mérkőzéseken a játékperceket díjazzák. Ezt előzetesen tisztázták a játékosokkal, a németek is ezt a modellt követik” – szögezi le a Telex a cikkében.

Korábban már jeleztük, hogy Ádám Martin az Eb egyik sztárja lett. Ezt az állítást különböző adatokkal lehet alátámasztani: az nso.hu világít rá arra, hogy az Instagramon 29 ezerről 64 ezerre nőtt a csatár követőinek a száma. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a viadal második napján Ádám Martin nevére kerestek rá a legtöbben a Transfermarkton. Ádám az Adidaszal szponzorációs szerződést kötött az Európa-bajnokság előtt. A sportszergyártó egy videót mutatott be a TikTokon Ádámról, ez már 6,3 millió megtekintésnél jár.

„Martin az elején nehezen volt kapható arra, hogy posztoljon magáról vagy a családjáról, nem szeret különösebben szerepelni, pedig egy két élcelődő hozzászólást leszámítva nagyon sok biztató, támogató üzenetet, szeretetet kap a közösségi médiában. A napokban felvetődött, hogy elkezdünk dolgozni a TikTok-csatornáján is, de ennél azért jóval fontosabb feladatok vannak előttünk. A lényeg, hogy csak olyan kezdeményezéshez adja a nevét, amivel tud azonosulni. Elképzelhető, hogy egyetlen márka lesz, amivel a jövőben beazonosítják, így ezt nagy gonddal választjuk majd meg. Ha végül egy sem, az is jobb, mint egy olyan, amit aztán később megbánunk. Továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy ő elsősorban futballista és a pályán szeretne bizonyítani, nem a virtuális térben” – mondta a Nemzeti Sportnak Papp Gábor játékosügynök.

A csoportkör harmadik fordulója után a WhoScored összeállította a játéknap álomcsapatát. Ebbe a gárdába egyedüli magyarként Sallai Roland is bekerült:

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC