nb1.hu

Eb: egy magyar játékos teljesítménye kimagaslott a többi közül

Ebben a számadatban Sallai Rolandot csak Lamine Yamal előzte meg.

24 ország több mint 600 játékosa vett részt a németországi Európa-bajnokságon. Nem meglepő, hogy a végső győztes Spanyolország keretéből került ki a torna legjobb játékosa Rodri személyében, és a legjobb fiatalnak az épphogy 17 éves Lamine Yamalt választották. Néhány nemzet labdarúgói jobban teljesítettek a többinél, de minden ország válogatottjában akadt valaki, aki kiemelkedőt nyújtott. A Sports Mole összegyűjtötte minden nemzeti csapat legjobbját.

A magyar válogatott legjobbja Sallai Roland lett. A sportoldal így jellemezte a 27 éves támadó játékát.

Annak ellenére, hogy Magyarország csapatából egyik játékos sem nyújtott lenyűgöző teljesítményt a csoportmeccsek alatt, Sallai Roland remek játékkal és gólpasszal járult hozzá Csoboth Kevin utolsó percekben lőtt győztes góljához a skótok elleni mérkőzésen. A magyar támadó mindhárom találkozón folyamatos veszélyt jelentett az ellenfelek kapuja előtt, és Németország ellen gólt is szerzett, amit végül les miatt érvénytelenítettek.

Statisztikai adatok is alátámasztják Sallai Roland remeklését, a Freiburgtól állítólag hamarosan távozó játékos a második legtöbb gólhelyzetet alakította ki az Európa-bajnokságon. A negatív kritikákkal illetett Szoboszlai Dominik is ott van a listában, aki legtöbbször pontrúgásokból veszélyeztetett.

A givemesport.com szerint egyébként Willi Orbán volt a magyar válogatott legstabilabb pontja.

Szoboszlai Ronaldóval együtt az Eb legrosszabb csapatába került

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC