nb1.hu

Eb 2024: több válogatott meccsein is huligánoktól tart a német rendőrség

A szervezők szerint a német szurkolók egymással is összecsaphatnak.

Története legnagyobb bevetésére készül a német rendőrség a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság idején – számolt be az MTI.

„Minden elképzelhető veszélyre próbálunk felkészülni a biztonsági hatóságok magas szintű bevetésével” – mondta Nancy Faeser belügyminiszter, aki külön felhívta a figyelmet a terrorfenyegetésre, huligánokra és más erőszakos bűnözőkre, valamint a kibertámadásokra is.

Feaser szerint naponta 22 ezer rendőr lesz szolgálatban szabadnap nélkül a június 14-től július 14-ig tartó tornán. A belügyminiszter kiemelte, hogy a szövetségi rendőrségnek ez lesz a legnagyobb bevetése 1951 óta. A német rendőröket a résztvevő országok rendvédelmi szervei is segítik majd, ideiglenesen pedig ismét bevezették a belső határellenőrzéseket Németországban.

A kontinenstorna tíz városban zajlik, ebből négy a sűrűn lakott Ruhr-vidéken, amely a szomszédos országokból vasúttal könnyen elérhető. Így az Eb számos lehetőséget kínál a szervezett huliganizmus számára, amely Európa-szerte 2021 óta ismét egyre nagyobb gondot okoz a rendezőknek.

A vasárnapi Anglia-Szerbia összecsapás jelentheti az egyik legmagasabb veszélyfaktort Gelsenkirchenben, mivel a kölni szurkolók mindössze egy óra alatt odautazhatnak, sőt a Düsseldorfban, Wuppertalban, Essenben és Duisburgban tartózkodók autóval is könnyen megközelíthetik a stadiont. A Daily Telegraph felmérései szerint akár 500 szerb huligán is érkezhet a mérkőzésre. A tornán pedig az Eintracht Frankfurt, valamint a Schalke drukkerek is könnyen konfrontációba keveredhetnek rivális bandákkal. Ezen a meccsen a szervezők csökkentett alkoholtartalmú sört forgalmaznak a stadionban.

A rendezők szerint a lengyelek, horvátok, románok, hollandok és a csehek meccsei is kockázatosak lehetnek.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC