nb1.hu

DVTK-Kecskemét: szűk 20 perc alatt eldőlt a három pont sorsa

Még mélyebb lett a kecskeméti gödör.

Az NB I-ben a DVTK-Kecskemét mérkőzés volt a nyolcadik forduló utolsó ütközete. A meccs elején Holdampf Gergő két kecskeméti védő szorításában került a földre a tizenhatoson belül. Először folytatódhatott a játék, aztán a játékvezető visszanézte a jelenetet, majd tizenegyest ítélt. Pozeg Vancas higgadtan értékesítette a lehetőséget, a labdát a bal alsó sarokba gurította. A 18. percben egy jobbról érkező beadás után Gera duplázta meg a hazai fórt, a diósgyőri játékos fejese a kapu jobb oldalában pihent meg. Az első félidő derekán kényszerű változtatást kellett végrehajtania Kuznyecovnak: Edomwonyi sérülés miatt hagyta el a játékteret. A szünetig a hazaiak voltak veszélyesebbek, ettől függetlenül nem növelték az előnyüket.

A második játékrész előtt Szabó István kettős cserével próbálta felrázni a csapatát. Az 52. percben Szatmári előtt adódott nagy lehetőség, de nem találta el a kaput. Ezt követően a vendégek igyekeztek nyomást helyezni a DVTK-ra, akadtak biztató pillanatai a kecskeméti gárdának, ám a szépítés nem jött össze. Aztán a 70. minutumban végleg eldőlt a találkozó, ugyanis egy sakk-matt akció végén Jurina tette fel az i-re a pontot. A végéhez közeledve Horváth Krisztofer harcolt ki egy tizenegyest. A sértett állt a labda mögé, és élt is a lehetőséggel, később kiderült, hogy ezzel kialakult a végeredmény. A DVTK a sikerrel fellépett a harmadik helyre, míg a KTE az előző négy meccsén pont nélkül maradt.

A következő fordulóban a Kecskemét a Paksot fogadja, míg a DVTK az Újpest otthonában vizitál.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Diósgyőri VTK-Kecskeméti TE 3-1 (2-0)
Miskolc, 7292 néző, v: Káprály
gólszerzők: Vancas (9., 11-esből), Gera (17.), Jurina (70.), illetve Horváth K. (86., 11-esből)
sárga lap: Zeke (8.), Belényesi (36.), Szalai G. (50.)
DVTK: Ogyincov – Gera, Szatmári, Bárdos, Stephen – Holdampf (Bényei, 80.), Vallejo, Vancas (Klimovics, 73.) – Pernambuco (Jurek, 80.), Edomwonyi (Jurina, 22.), Lukács (Acolatse, 73.)
Kecskemét: Varga B. – Iyinbor (Nagy O., 55.), Belényesi, Szalai G. (Katona, 82.) – Szűcs, Vágó (Meszhi, 73.), Zsótér, Szuhodovszki, Zeke (Leoni, a szünetben) – Pálinkás (Szendrei, a szünetben), Horváth K.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC