nb1.hu

DVTK: ezen a poszton szeretnének erősíteni télen

Dr. Bajúsz Endre a diósgyőriek honlapjának nyilatkozott az őszi idényről.

A Diósgyőr újoncként remekül áll helyt az OTP Bank Ligában és a 7. helyen fordulnak a tavaszi folytatásra. Dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója a klub hivatalos honlapján értékelte az őszt, többek között szóba került az, hogy milyen poszton erősíthetnek télen, a fiatalok szerepeltetése, valamint a 2024-es várakozások.

Az új igazolásokról

Hívtunk magyarokat is, de arra jutottunk, hogy sokkal drágább lett volna őket kivásárolni az élő szerződésükből, mint szétnézni a világpiacon, márpedig tartani akartuk magunkat a költségvetési fegyelemhez. Jó képességű labdarúgók érkeztek, akiknek a többsége bevált. Utólag visszanézve kockázatos volt ennyi külföldit igazolni, de más út nem állt előttünk.”

A téli tervekről

Középső védőt feltett szándékunk igazolni, amire rendelkezünk is a megfelelő anyagi fedezettel, hiszen Julien Célestine távozását követően csak három játékos marad ebben a pozícióban, pedig négy lenne az ideális. Elsődleges kiszemeltünk egy magyar játékos, ám másnak is megakadt rajta a szeme és némi nemzetközi érdeklődés is mutatkozik, tehát nem lesz egyszerű dolgunk.”

A fiatalok szerepeltetéséről

Az MLSZ Produktivitási szabályzata a 2003-ban, illetve ezt követően született játékosok szerepeltetését premizálja. A Merkantil Bank Ligával ellentétben az OTP Bank Ligában nem kötelező szerepeltetni minden mérkőzésen a fiatalokat, de a DVTK költségvetésébe beterveztük az innen származó bevételeket is, így határozott szándékunk a szükséges „fiatalpercek” összegyűjtése.”

A jövő évi tervekről

Folytatni szeretnénk annak a stabil magnak a kialakítását, amire hosszú távon számíthatunk. Ehhez kellenek a már itt lévő minőségi magyar és külföldi játékosok és az új igazolások, de fiatalokat is szeretnénk beépíteni az első csapatba. Belőlük kell egy olyan csapatot összegyúrni, amely akár meglepetést is okozhat mondjuk a Magyar Kupában, hiszen a DVTK szurkolói megérdemelnék, nélkülük most sem járnánk ott, ameddig eljutottunk.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC