nb1.hu

DVSC: rekordigazolással erősítette meg a sportigazgató a terveket

Idejében figyelmeztetett a szerb szakember.

A DVSC labdarúgócsapatát a továbbiakban a 49 éves, pro licences szerb tréner, Szrdjan Blagojevics irányítja – jelentette be a klub tavaly szeptember 21-én. A szakemberrel a harmadik helyen végzett a Loki az előző bajnokságban. Minden esélye megvan arra, hogy a mostani kiírásban is maradandót alkosson.

NAGYON JÓ RAJT

A DVSC öt ponttal lemaradva a dobogó alsó fokától vonult téli pihenőre. A hátrány nem hatalmas, hanem behozható. Ám ehhez sokkal jobban kell majd hajráznia a Lokinak. Mert az őszi szezon utolsó három mérkőzésén csak két pontot szerzett.

A bajnokság viszont jól indult a debreceniek számára. Ehhez hozzájárult a szerencsés sorsolás is. A DVSC mindhárom otthoni fellépését megnyerte. A Kisvárda elleni siker után így értékelt Szrdjan Blagojevics vezetőedző.

 A JÁTÉKOSKERETEK ÉRTÉKEI

„Nagy köszönet jár a csapatnak, nehéz volt játszani, hiszen nagy volt rajtunk a nyomás. Szerencsére hamar gólt lőttünk, ami kicsit megnyugtatta a játékosokat. Három nullára is vezethettünk volna, csak kimaradtak a helyzeteink. Az akarat lendítette át a fiúkat a mérkőzés nehéz időszakán.”

Hiába tehát a magabiztos siker, a szakvezető már látta, hogy gondok lehetnek a bajnokságban. Előtte pár nappal ugyanis a Rapid Wien, a bécsi 0-0 után 5-0-ra nyert a DVSC otthonában a Konferencia-liga selejtezőjében.

LÁTNI A JÖVŐT

Blagojevics tényleg a jövőbe látott. A következő körben az MTK győzött Debrecenben, majd a DVSC legyőzte a Kecskemétet. Erről a meccsről azt mondta, hogy az egyik legjobb játékukat nyújtották, amióta a gárda vezetőedzője.

Utána viszont két kiemelkedőnek számító mérkőzésen vereségek következtek. A DVTK fanatikusai országos cimboráik a debrecenieknek, az újpestiek meg az egyik legnagyobb riválisaik. És közben pótolták a Paks elleni, idegenbeli meccset is. Bognár György csapatától meg senkinek nem szégyen kikapnia…

Aztán jött a legfontosabb rangadó, az FTC elleni, idegenbeli fellépés, pontszerzéssel. Blagojevics a kezdés előtt nagyon fontosat nyilatkozott. Csapata úgy érkezett meg a címvédő otthonába, hogy ötből négy bajnokit elveszített. A következőket mondta a szerb a kezdés előtti napon.

„Aki nem képes felállni a kudarcokat követően, az nem fog tudni nyerni. Továbbra is hiszünk az erőnkben, az eddig elvégzett munkában és az biztos, hogy nem feltartott kezekkel megyünk majd ki a pályára.”

Az elszántságnak győzelemmel felérő döntetlen lett a vége.

ÚJABB HULLÁMZÁS

Az első őszi, válogatott meccsek miatti szünetet követően az évzáróig hullámzó maradt a DVSC teljesítménye. A Vidi elleni sikerrel kezdte a periódust. A lefújás után jött a kérdés a szakmai munka irányítójához, hogy mikortól fog kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani a csapata. Így válaszolt:

„Ez egy millió dolláros kérdés, ebben a bajnokságban ezt szinte lehetetlen kiszámítani. Nagyon fontos ez a győzelem nekünk, négy forduló után először sikerült megszereznünk a három pontot. Sok helyzetet kialakítottunk és gólokat is lőttünk, de ez még mindig nem a legjobb játékunk. Annak örülök, hogy a második félidő elején bekapott gól után higgadtak maradtunk és sok támadást vezettünk, szerintem megérdemelten nyertünk.”

Novemberben két meccset nyert a DVSC. A Paks legyőzése óriási fegyvertény. Még akkor is, ha Bognár György, a tolnaiak vezetőedzője elmondta az NB1.HU-nak adott karácsonyi nyilatkozatában, hogy azt a meccset beáldozták… Az életéért küzdő Zalaegerszeg otthonából is nagy fegyvertény elhozni a három pontot.

Az utolsó három meccsén viszont csak két pontot szerzett a DVSC. Annak ellenére, hogy a tabellán csak mögötte lévő csapatok ellen kellett pályára lépnie.

December elején sajtóhír látott napvilágot, miszerint Szrdjan Blagojevics felkeltette az orosz élvonalbeli Szocsi figyelmét. A hírre a Loki sportigazgatója, Hayk Hovakimyan reagált a Karpinside nevű Telegram-csatornának – ezt a zte.hu vette észre.

Nem akarok alaptalan pletykákra reagálni. Az orosz médiából tudtunk meg az „érdeklődésről”, nevettünk rajta, beszéltünk róla. Szrdjan boldog Debrecenben, van még közös célunk”.

A KOMOLY CÉL

A „van még közös célunk” kifejezés nagyon fontos a jövő szempontjából. Egyrészt azt jelzi, hogy a DVSC vezetői nem adták fel a reményt, hogy a csapat ismét dobogós legyen, és kvalifikálja magát a nemzetközi kupákra.

És hogy ezt komolyan gondolják, a kecskeméti Szuhodovszki Soma leigazolásával is bizonyították.

De nem csak a saját szurkolóiknak…

Hanem a riválisoknak is…

Hiszen nem csak a Kecskemét közölte, hogy klubrekordot érő átigazolásról van szó, hanem a Debrecen is…

nb1 Tabella M GY D V GK P
1.Ferencvárosi TC4 4 0 0 5 12
2.Puskás Akadémia FC5 4 0 1 4 12
3.Paksi FC5 3 1 1 1 10
4.Újpest FC6 3 0 3 5 9
5.MTK Budapest5 3 0 2 3 9
6.Fehérvár FC6 2 3 1 0 9
7.DVTK6 2 2 2 -2 8
8.DVSC5 2 1 2 1 7
9.Kecskeméti TE6 1 2 3 -3 5
10.ZTE FC5 1 1 3 -2 4
11.Nyíregyháza Spartacus FC6 1 1 4 -6 4
12.ETO FC Győr5 0 1 4 -6 1

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC