nb1.hu

DVSC: Máté Csaba bemutatkozott, megvannak a stábtagjai is

Külföldi ajánlata is volt a trénernek, egyértelmű lesz a csapat taktikája.

Gólra törő játékot ígér Máté Csaba, a Debreceni VSC új vezetőedzője – jelezte az MTI.

Többek között erről beszélt keddi bemutatkozó sajtótájékoztatóján az 54 éves szakember, akit múlt pénteken nevezték ki a hajdúsági gárda élére; szombaton, a Zalaegerszeg ellen megnyert bajnokin még Dombi Tibor irányította az együttest.

A szekszárdi születésű tréner leszögezte, megtiszteltetésnek tartja a kinevezést, és azt szeretné, ha a DVSC az élmezőnyben szerepelne az NB I-ben. Elárulta, hogy külföldi ajánlata is volt, a debreceni vezetők „bizalma azonban a cívisvárosba vezette”.

Makray Balázs, a DVSC Futball Zrt. cégvezetője kiemelte, hogy a korábbi tréner, a szerb Szrdjan Blagojevics nevével fémjelzett elmúlt két év a csapat életében sikeresnek tekinthető, azonban az utóbbi hónapokban a felfelé ívelő szakasz után inkább a visszaesés látszott. Hozzátette, a vezetőknek a klub szempontjait kell figyelembe venniük, ezért döntöttek a váltás mellett.

A kiszemelt edzők listáján Máté Csaba neve szerepelt legelöl” – részletezte Makray Balázs, aki hangsúlyozta azt is, hogy a cél az új edzői stábbal sem változott, a Loki továbbra is a magyar bajnokság élmezőnyébe szeretne kerülni.

Máté Csaba a sajtótájékoztatón bemutatta stábjának tagjait is. Mint ahogy arról beszámoltunk, a továbbiakban Debrecenben dolgozik Máté Roland, a tréner fia, aki korábban az FTC utánpótlásában tevékenykedett, valamint a DVSC egyik legendás korábbi játékosa, Éger László is. A stábban marad Dombi Tibor segédedzőként és Balogh János kapusedzőként, ahogy a vezetőedző fogalmazott: ők jelentik a folytonosságot.

A játékstílussal kapcsolatban ismertette, hogy a Loki hagyományait és szurkolóit nézve elvárás, hogy minél több helyzetet alakítsanak ki az ellenfél térfelén és minél több gól szülessen, így erre fognak törekedni a jövőben.

Az új vezetőedző megbízatása a 2025/2026-os szezon végéig szól, egyéves hosszabbítási lehetőséggel. A stáb jövő szombaton a Békéscsaba elleni, idegenbeli MOL Magyar Kupa-meccsen mutatkozik be.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC