nb1.hu

Dunavarsány-Újpest: ennek a két budapesti csapatnak a mezében nem érdemes elindulni a meccsre

Szigorú biztonsági intézkedések lépnek életbe.

A Dunavarsány a Gyula elleni 2-1-es, valamint a Csepel ellen (mindkét mérkőzést Dunavarsányban játszották) aratott 4-2-es győzelmének köszönhetően szombaton 15 órától az Újpesttel mérkőzik meg a Magyar Kupa következő fordulójában. A találkozóra hatalmas előkészületek zajlanak, és nem csak a két klub részéről.

ELŐZMÉNYEK

A Fémalk-Dunavarsány eddig két mérkőzést játszott a Pest vármegyei első osztályú bajnokságban: hazai pályán 2-0-ra győzött a Bugyi ellen, majd 1-1-es döntetlent ért el Csomádon. A három eddigi bajnoki góljukon Albert Bálint, Hajas Ádám és Iszak Róbert osztoztak.

Az Újpest elleni kupameccsre azonban nemcsak a játékosok, edzők, szurkolók és klubvezetők készülnek lelkesen, hanem a biztonságért felelős illetékesek is. A Dunavarsány emiatt két hivatalos közleményt is kiadott.

AZ ELSŐ

Az elsőt maga az elnök, dr. Szilvay Balázs jegyezte.

„Rendkívüli intézkedések az Újpest elleni MOL Magyar Kupa mérkőzés idejére!

2024. szeptember 14-én (szombaton) 15 órakor kerül megrendezésre a FÉMALK-Dunavarsány – Újpest FC MOL Magyar Kupa labdarúgó mérkőzés, ami várhatóan megnövekedett személy- és gépjárműforgalommal jár majd városunkban. Az esemény biztonságos lebonyolításának érdekében forgalomkorlátozásra és útlezárásra kerül sor az alábbiak szerint.

A Halász Lajosné utca a Honvéd utcától a Bem utcáig lezárásra kerül szeptember 14-én 13 és 18 óra között, ezért a Dózsa György utcának a Deák Ferenc utca és Halász Lajosné utca közötti szakasza zsákutca lesz.

A Deák Ferenc utca egyirányúsításra kerül szeptember 14-én 13 és 18 óra között Délegyháza felé.

Tisztelettel kérjük, hogy a fenti útszakaszokon és időpontban gépjárműveikkel lehetőség szerint ingatlanon belül parkoljanak, vagy amennyiben ez nem megoldható, más utcában helyezzék el azokat a vagyonbiztonság maximális megóvásának érdekében.

A sporttelep környékén polgárőrök biztosítják majd a forgalmat, akik az ott lakók gépjárműveit a lakcímkártya bemutatása mellett természetesen beengedik a lezárt és egyirányúsított utcákba, hogy meg tudják közelíteni ingatlanjaikat. Azonban célszerű a mérkőzés előtt és után a gépjárművel történő mozgást minimalizálni az említett útszakaszokon.

A Petőfi Művelődési Ház melletti terület (Petőfi tér) szeptember 14-én 12 és 18 óra között a városunkba gépjárművel érkező vendég (Újpest) szurkolók részére lesz fenntartva.

A forgalomtereléssel kapcsolatos további információkat és térképeket jelen közleményünkhöz csatoljuk.
Megértésüket és szíves együttműködésüket ezúton is tisztelettel köszönöm a Dunavarsányi Torna Egylet nevében.

Remélem, nem okozunk ezzel a mérkőzéssel túl nagy kellemetlenséget az Önök számára, és egyesületünk mindent megtesz azért, hogy biztonságos, kulturált formában tudjuk megrendezni ezt a helyi futball számára fontos eseményt.”

A MÁSODIK

A második péntek délben látott napvilágot a klub Facebook-oldalán.

„Tisztelt Szurkolóink!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a holnap megrendezésre kerülő, Újpest FC elleni mérkőzésre a fokozott biztonság okán ne hozzanak magukkal esernyőt csak esőkabátot. Ugyanígy nem lehet behozni a sporttelep területére vizespalackot sem, azok a bejáratnál elvételre kerülnek.

Tartózkodjanak továbbá a DTE-n kívüli egyéb mezek (pl. Ferencváros, Vasas stb.) használatától, csak a két csapat színeit tartalmazó mezben vagy semleges ruházatban jelnjenek meg.
Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

Behajtani gépjárművel – az útlezárások miatt – a hazai oldalon csak a Honvéd utcáig lehet majd, ezért kérjük, hogy mindenki időben érkezzen az eseményre. Hazai szurkolóink számára kijelölt parkoló nem lesz, érkezési sorrendben a környező utcákban tudnak majd parkolni.

Kapunyitás 13.30-tól. Buzdítsuk sportszerűen csapatunkat, és szurkoljunk együtt a jó eredményért!

Hajrá Dunavarsány, hajrá DTE!”

A dunavarsányi klubvezetők a kupameccsre külön mérkőzéssállal is készültek!

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC