nb1.hu

Drámai hajrá: a Fradi hősiesen játszott, mégsem nyert Firenzében

Magas színvonalú találkozót játszott a magyar bajnok az előző szezon Kl-döntőse ellen.

A Ferencváros sokáig emlékezetes mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott az előző évadban döntős, a Serie A 5. helyén álló Fiorentina otthonában a Konferencia-liga csoportkörének második fordulójában csütörtök este, így két forduló négy ponttal áll az F-csoport élén.

Dejan Sztankovics remek mentalitással és taktikával küldte pályára csapatát, amelynek középpályáján a Sigér, Ben Romdhane, Abu Fani hármas kapott helyet, előttük pedig Zachariassen és Marquinhos segítette Varga Barnabást a támadásoknál.

Az első hatvan perc úgy volt a Fradié, hogy a magyar bajnok csúcsteljesítményt nyújtott és sokszor lefocizta topligás ellenfelét. Több nagy helyzet után a 25. percben szerzett vezetést a Ferencváros: Zachariassen labdaszerzése után Ben Romdhane centerezett tökéletesen Vargához, aki 12 méterről, jobbal kilőtte a jobb alsó sarkot. A magyar válogatott csatárnak a szezonban a 17. tétmeccsén ez volt a 17. gólja.

A szünetig komolyabb ziccer nem akadt, ám a második játékrész elején előbb büntetőt kapott a Fradi, amit végül les miatt visszavontak a VAR-szobából, majd az 50. percben Abu Fani szöglete után Cissé fejelt a kapuba. Nem sokkal később Ben Romdhane mehetett ziccerben, ám a lövése a kapufán csattant.

Az 58. perctől, az olaszok hármas cseréjétől pedig teljesen megváltozott a meccs. Több helyzet után a csereként beálló Barák szépített egy fejessel, majd ugyan próbált cserékkel frissíteni a csapatán Sztankovics, a 80. percben úgy tűnt, döntetlen az állás – González gólját viszont a VAR les miatt joggal érvénytelenítette. A Fradi hősiesen védekezett, Dibusz nagyokat védett, ám így sem sikerült kihúzni a végéig: a 93. percben jött a szintén csereként beálló Ikoné, aki Martínez fejese után lőtt közelről a kapuba.

A Fradinál félig üres, félig teli lehet a pohár – egy biztos, sokáig emlékezetes és tanulságos mérkőzés volt…

Konferencia-liga, csoportkör, 2. forduló:

Fiorentina-Ferencváros 2-2 (0-1)

Fiorentina: Terracciano – Kayode, Martínez, Ranieri, Biraghi (Parisi, 46.) – Bonaventura (Ikoné, 79.), Lopez (Arthur 58.), Mandragora (Barák, 58.) – González, Beltrán, Sottil (Kouamé, 58.).
FTC: Dibusz – Makreckis, Cissé, Mmaee, Ramírez – Abu Fani (Besic, 67.), Sigér, Ben Romdhane (Owusu, 67.) – Marquinhos (Civic, 82.), Varga (Pesic, 82.), Zachariassen (Abena, 88.)

gól: Barak 67., Ikoné 93., ill. Varga 25., Cissé 50.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC