nb1.hu

Dráma a 98. percben, a Ferencváros fordított és nyert Szerbiában!

A Konferencia-liga csoportkörének 5. fordulójában a Ferencváros elképesztő csattanóval 2-1-re legyőzte a szerb Csukaricskit csütörtök este, így hatalmas lépést tett a továbbjutás felé.

Annak tudatában léphettek pályára a zöld-fehérek Leskovacban, hogy amennyiben nyernek, nagyot lépnek a tavaszi folytatás felé. Ennek szellemében kezdett Dejan Sztankovics együttese, hisz Traoré a 4. percben nagy helyzetbe került, majd Marquinhosnak is volt egy lehetősége, ám a 10. percben jött a hidegzuhany: Adzsics tekert remek gólt balról, jobbal a hosszú felsőbe a tizenhatoson belül – 1-0. Ezt követően hiába zúgott a foghíjas nézőszámú stadion a ferencvárosi szurkolók hangjától, az első játékrészben nem jutott komolyabb próbálkozásig az FTC.

A szünetben hármat is cserélt Sztankovics – Makreckist Botka, Sigért Lisztes, Ramírezt Civic váltotta -, majd két perccel a második félidő kezdete után Traorét is lehozta, Katonat állt be a helyére. A változtatások előbb mezőnyfölényben mutatkoztak meg, majd a 70. perctől jöttek a helyzetek, több távoli és közeli lövés is elkerülte a kaput – egészen a 83. percig, amikor Katona jobbról érkező centerezésébe Zachariassen tette bele a bal lábát, a labda pedig a jobb alsóba pattant – 1-1.

A hátralévő percekben nyomott a Ferencváros, a Csukaricskinek is adódtak helyzetei, ám úgy tűnt, több gól már nem születik. A hétperces ráadást követően a 98. perc elején, az utolsó utáni lehetőségnél azonban Botka felívelése után Pesics átvette a labdát, majd fordulásból bámulatos gólt lőtt 17 méterről – 1-2. A lefújás után a szerbeknél elszakadt a cérna, Jovanovics meg akarta verni a játékvezetőt, „jutalma” egy piros lap lett.

A sikernek, valamint a Fiorentina Genk elleni győzelmének köszönhetően az FTC-nek abszolút a saját kezében maradt a sorsa: amennyiben pontot szerez az utolsó fordulóban hazai környezetben a Fiorentina ellen, biztosan továbbjut, győzelem esetén csoportelsőként a legjobb tizenhat között folytatja, de van olyan forgatókönyv is, hogy vereség esetén is jöhet a tavaszi európai folytatás.

Konferencia-liga, F csoport, 5. forduló:

Csukaricski (szerb)-Ferencvárosi TC 1-2 (1-0)

Leskovac, Dubocica Stadion, 1000 néző, v.: Mohammed al-Emara (finn)

Csukaricski: Filipovics – Sztankovics, Szubotics, Kovacsevics – Tosics, Sissoko, Kovacs (Jovanovics, 85.), Ivanovics, Miladinovics (Singh, 81.) – Adzsics (Nikcsevics, 71.), Cvetkovics (Adetunji, 85.)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Makreckis (Lisztes, a szünetben), Cissé, Abena (Besic, 69.), Ramírez (Civic, a szünetben) – Sigér (Botka, a szünetben), Zachariassen, Abu Fani – Marquinhos, Pesics, Traoré (Katona, 49.)

gólszerzők: Adzsics (11.), illetve Zachariassen (83.), Pesics (98.)
sárga lap: Nikcsevics (74.), Jovanovics (99.), illetve Abena (44.), Abu Fani (74.), Pesics (99.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC