nb1.hu

Döntött az UEFA: bejelentés született a vb-selejtező és Eb kapcsán

Új néven fut majd az Európa Konferencia Liga.

Több a közeljövőben fontos labdarúgó esemény lebonyolításáról döntött az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága. 

 

2026-os világbajnokság

Az UEFA tervei szerint másképpen lesznek kialakítva az európai csoportok a vb-selejtezőre. Az országokat 12 darab 4 vagy 5 fős csoportba osztják. A tizenkét csoportgyőztes közvetlenül kvalifikálja magát a világbajnokságra, míg a tizenkét csoportmásodik rájátszást játszik egymással a fennmaradó négy helyért. A tornán 48 csapat vesz részt. A rájátszásban a 2024–2025-ös Nemzetek Ligája négy legjobb csoportgyőztese, vagy ha kvalifikálták magukat, akkor a másodikok, is részt vesznek. A tervek szerint, a rájátszást 2026 márciusában rendezik elődöntővel és döntővel. 

 

2024-es Eb

Az UEFA elkészítette a németországi kontinenstorna menetrendjét, amely 2024. június 14-én kezdődik és július 14-ig tart. 

 

Európa Konferencia Liga

Új nevet kap a harmadik számú európai kupasorozat. 2024–2025-ös idénytől kezdve Konferencia Liga (KL) névvel fut a sorozat. A lebonyolítás módja nem változik. Két döntő helyszínét is kiválasztották. A 2024-es finálénak AEK Athén új stadionja, míg a 2025-ös döntőnek a lengyel wroclawi stadion ad otthont.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC