nb1.hu

Dibusz: „Nem volt elég tempó és minőség a játékunkban”

A Ferencváros kapusa szerint akkor sem lehetnének elégedettek, ha a hajrában adódó lehetőségeket sikerült volna gólra váltani.

Mindhárom érintett magyar csapat döntetlent játszott az európai kupák selejtezőjének rájátszásában. Ez a legkevésbé a Ferencváros esetében nevezhető bravúrnak, amely hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a bosnyák Borac Banja Lukával.

Bár a hajrában közel járt a gólhoz a Fradi, összességében nem tudtak dominálni a zöld-fehérek, és jóval kevesebb veszélyt jelentettek a kapura, mint a jelen ellenfélnél jóval nagyobb játékerőt képviselő Midtjylland ellen. A találkozó után az FTC kapusa, Dibusz Dénes értékelt az újságíróknak a vegyes zónában.

„Az történt a pályán, amire készültünk. Nagyon zárt védekezést mutattak be, nem nagyon próbáltak labdát kihozni. Volt egy jó felépítésű csatáruk, akire igyekeztek játszani. Egy-egy kontrából és pontrúgásból tudták veszélyeztetni. Tőlük azt kaptuk amit vártunk, magunktól viszont sajnos egyáltalán nem” – kezdte Dibusz. „A végén megvolt a lehetőségünk, hogy ahogy hétvégén, úgy most is a hosszabbításban tudjunk egy gólt szerezni. De úgy gondolom, ha ez sikerül, akkor sem lehetnénk teljesen elégedettek a teljesítménnyel és az eredménnyel sem” – tette hozzá.

(Fotó: Farkas Zsolt)

Philippe Rommens a Midtjylland elleni kiesés után – joggal – arról beszélt, hogy a csapat támadójátéka rendben volt, a kudarc okát inkább a helyzetkihasználásban volt. Csütörtökön viszont ez sem működött, a Ferencváros nem tudott a várt mértékben dominálni. Dibusz szerint ugyanakkor a vezetőedzővel teljes az összhang.

„Világosak azok a dolgok, amiket elvár. Sajnos nem mindig sikerül jó színvonalon megvalósítani a tervet, de amit a vezetőedzőnk kér, az abszolút tiszta a játékosok számára. Tudjuk, mit szeretnénk játszani, hol szeretnénk megbontani az ellenfelet. Ma viszont nem volt elég tempó és minőség a játékunkban” – mondta.

A kapus elmondása szerint Pascal Jansen már a szünetben is a tempó fokozására kérte játékosait, a mérkőzés után az öltözőben viszont szűkszavúan értékelt. „Azt mondta, egy ilyen mérkőzés után szerinte nem kell semmit mondani, hisz mindenki érzi, hogy ez ma nem volt egy jó teljesítmény” – idézte a holland szakembert Dibusz.

„Van egy hetünk felkészülni, hiszen a hétvégén nem játszunk bajnokit. Hazai pályán biztosan bátrabbak lesznek. Úgy láttam, elég jó hangulatú stadionjuk van, nyilván ezt az energiát is megpróbálják majd felhasználni. Ugyanilyen fegyelmezettek és harcosnak lesznek, de bízom benne, hogy ha kijjebb jönnek, talán több lehetőség nyílik majd mögöttük” – fogalmazott a visszavágót illetően a magyar válogatott kapus.

 

 

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC