nb1.hu

Dibusz Dénes: Szeretnék még Eb-n és vb-n is pályára lépni

A FTC kapusa beszélt a nemzeti csapat sikerének titkáról.

A Ferencváros  magyar válogatott kapusa, Dibusz Dénes és családja volt a vendége a Csisztu Sport Castnek. A 32 éves hálóőr beszélt többek között Marco Rossi szemléletváltásáról és arról, hogy még milyen céljai vannak a nemzeti csapatban.

“Azt gondolom, hogy az elmúlt bő három év volt az, ami egy nagyon komoly fejlődést mutat. Amikor Wales ellen sima vereséget szenvedtünk az Eb-selejtezőben, ott Marco Rossi egy teljes szemléletváltást hajtott végre. Ott nagyon jól ráérzett arra, hogy ennek a válogatottnak mi fekszik igazán. Olyan emberekhez nyúlt, akik tudtak hozzátenni és akartak is ehhez az egészhez. Bátran nyúlt a fiatalokhoz és megvolt a folytonosság, ami az eredményességet nem befolyásolta, viszont jött egy fiatalos lendület a csapatba, ami elengedhetetlen volt ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Érezzük, hogy a szurkolók teljesen másképpen állnak hozzánk. Ünnep lett meccsre járni” – mondta Dibusz Dénes.

A Ferencváros hálóőre a válogatottal kapcsolatos céljairól is beszélt. Hiába volt két Eb-n is kerettag, pályára még nem tudott lépni. 

“Bízom benne, hogy a 2024-es Eb-re is sikerül kijutni, és akkor esetleg ott lehetőséget kaphatok. Az már nekem óriási dolog, hogy a keretben is ott lehetek. De szeretnék még egy Eb-n vagy vb-n pályára lépni a válogatottban”-jelentette ki a Fradi kapusa.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC