nb1.hu

Derbi: nem hagyott kérdést a Ferencváros az Újpest ellen

A Ferencváros vasárnap este 3-0-ra verte a Groupama Arénában az Újpestet, így a 11. fordulót követően is vezeti az NB I-et.

A Derbi a szokott módon parázs hangulatot hozott mind a lelátón, mind pedig a pályán. Nagy tempóval kezdtek a csapatok, mindkét kapusnak volt dolga az első 25 percben, majd az FTC szerzett vezetést: Makreckis passzába Tamás nyúlt bele rosszul, a labda így pont Pesicshez pattant, aki 11 méterről a bal alsóba lőtt. 1-0 A félidő hajrájában kétszer is gólt szerezhetett volna az Újpest, ám Hall, majd Csoboth lövését is védte a sérült Dibuszt pótoló Varga.

A második félidő elején kis híján büntetőhöz jutottak a lilák, ám a VAR-vizsgálat után nem kapott tizenegyest Nebojsa Vignjevics csapata. Ezt követően voltak helyezetek itt is, ott is, majd az újabb gólt a 69. percben a Ferencváros szerezte: Abu Fani szöglete után Abena fejelt a kapuba. 2-0 Néhány perccel később Abu Fani tette fel az i-re a pontot: Owusu beadása után Banai pont a középpályás elé ütötte a labdát, aki közelről a bal alsóba lőtt. 3-0

A hátralévő időben több gól már nem született, igaz, Mmaee emelése után kis híján a gólvonal mögé pattant a labda.

Az újpestiek a vereség ellenére maradtak a 3. helyen a tabellán.

NB I, 11. forduló:

Ferencváros-Újpest 3-0 (1-0)

Groupama Aréna, 20 357 néző, v.: Karakó

Ferencvárosi TC: Varga Á. – Wingo, S. Mmaee, Abena, Botka (Ramírez, a szünetben) – Makreckis, Abu Fani (Esiti, 88.) – Owusu, Zachariassen (Gojak, 83.), Lisztes (Marquinhos, a szünetben) – Pesic (Nguen, 88.)

Újpest FC: Banai – Pauljevic, Kosanovic, Hall, Tamás (L. Kastrati, 62.) – Mörschel (Mack, 72.), Onovo, Tajti – Kiss T. (Simon K., 72.), Ambrose (Ganea 80.), Csoboth (Sasere, 80.)

gólszerzők: Pesic (28.), Abena (70.), Abu Fani (73.)

sárga lap: Lisztes (20.), illetve Hall (53.), Kosanovic (81.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC