nb1.hu

Dárdai Palkó: Ott akarok lenni az Európa-bajnokságon

Elmondása szerint jót tett neki a magyar bajnokságban való szereplés.

A Fehérvár FC-től napokban szerződtetett Dárdai Palkóval készített interjút a Bundesliga 2-ben szereplő Hertha BSC. A 24 esztendős futballista a berliniek leírása alapján sokkal izmosabban, hosszabb arcszőrzettel, valamint rövidebb hajjal tért vissza a német fővárosba, mint mikor elhagyta azt. Dárdai nyilatkozott többek között a visszatéréséről, testvéreiről, illetve édesapjáról, valamint a Fehérváron eltöltött időszakról.

A visszatérésről

„Elhagytam az otthonom, először éltem egyedül. Kiléptem a komfortzónámból, eljöttem egy másik országba. Ez egy jó tapasztalat volt, ami jót tett velem, és megérte. A legjobb érzés visszatérni oda, ahol fiatalon játszottam. Az Olimpiai Stadion miliője fantasztikus. Már régóta, nagyjából fél éve kapcsolatban voltam a Herthával, május-június környékén fordult komolyra a dolog.”

A családról

„Nem feltétlen miattuk tértem vissza. Persze örülök, hogy Mártonnal és Bencével futballozhatok egy csapatban, valamint tudom milyen együtt dolgozni édesapámmal, aki az edző.”

A fehérvári időszakról

„Ki lehet jelenteni, hogy felnőttem. Nyolc kilogramm izmot pakoltam magamra, ha megnézzük a régi képeket, mintha egy gyerek lettem volna. Most felnőttem, van 100 mérkőzés a lábamban, elmondhatom, hogy nem egy kölyök vagyok, hanem profi. Fehérváron robosztusabb, erősebb, gyorsabb lettem. Voltak magas színvonalú mérkőzéseink, például a Köln elleni Ekl-párharc.”

A magyar válogatottról

„A magyar válogatottban nagyon jó futballisták vannak, ez nagyon fontos számomra. Remélem, hogy a Herthához való igazolásommal még jobb esélyem lesz bekerülni. Ott akarok lenni a jövő évi Európa-bajnokságon, de előbb legyek meghatározó tagja a berlinieknek.”

A teljes interjút itt olvashatják el.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC