nb1.hu

Dárdai Palkó gólt fejelt, ötig jutott a Hertha

Megvan a berliniek első idei győzelme, a jénaiakat múlták felül a Német Kupában.

Dárdai Palkó és Dárdai Márton a kezdőben a kapott lehetőséget apjuktól, Bence a kispadról várt bevetésre a negyedosztályú jénaiak elleni kupamérkőzésen.

Az első nagyobb lehetőség a hazaiak előtt adódott, de nem tudtak élni vele. A túloldalon szép akciót követően Dudziak centerezett az ötösön belülre, Dárdai Palkó pedig a hálóba bólintotta a labdát.

A vezetés megszerzését követően kontroll alatt tartotta a játékot a vendégegyüttes, sőt a 31. percben Dudziak és Dárdai majdnem összehozta a Hertha második gólját, ám ezúttal Palkó nem találta el a kaput. Megérdemelt előny birtokában vonulhatott szünetre a fővárosi együttes.

A szünetben Dárdai Pál lecserélte Dárdai Mártont. A második félidő berlini szempontból remekül indult, a 47. percben megduplázta előnyét a fővárosi csapat: Reese bedobását követően a korábbi NBI-es légiós Haris Tabakovic lőtt gyönyörű gólt.

A bekapott gól megzavarta a hazaiakat, kettő perccel később már 0-3 állt az eredményjelzőn, ezúttal Richter talált be. Az 52. minutumban megint ünnepelhetett a Hertha, Reese ezúttal Richtert szolgálta ki. Az 59. percben az alig két perccel korábban csereként beálló Uremovic szerezte a vendégek ötödik gólját.

A 72. percben beállt Dárdai Bence, nem sokkal később Palkó került helyzetbe, de ezúttal fejese nem talált utat a kapuba. A jénaiaknak nem akart összejönni a szépítés, egymás után kétszer is megrezgették a kapufát. Több gól már nem született, megérdemelten aratott nagy arányú győzelmet a Hertha BSC.

Jegyzőkönyv
Német Kupa 1. forduló
Jéna – ad hoc Arena im Ernst-Abbe-Sportfeld, 13.000 néző
Vezette: Florian Heft
CZ Jena: Kunz – Gipson, Halili, Strietzel, Hoppe – Hehne, Schau, Richter, Lämmel, J. Endres – Verkamp
Cserék: Babke (kapus), Kleeschätzky, Smyla, Löder, Ohurtsov, Dahlke, Grimm, Muiomo, Zank
Hertha BSC: Ernst – Kenny, Leistner, M. Dárdai, Dudziak – Klemens, S. Serdar, Richter – P. Dárdai, Tabakovic, Reese
Cserék: Kwasigroch (kapus), Gechter, Pekarik, Uremovic, B. Dárdai, Stange, Prevljak, Scherhant, Winkler

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC