nb1.hu

DAC: Hihetetlen rekordot döntött meg a 15 éves magyar játékos

Bősze Levente csereként állt be a Zira elleni Kl-mérkőzésen, ezzel ő lett a legfiatalabb labdarúgó, aki európai kupamérkőzésen lépett pályára.

A Konferencia-ligában két magyar érdekeltségű csapat volt érdekelt még a honi együtteseken kívül. A Lang Ádámot foglalkoztató Omonia 2-1-re legyőzte a Torpedo Kutaisit, a magyar válogatott védő nem lépett pályára.

A DAC Zira elleni párharca már az első mérkőzésen eldőlt, végül a visszavágón is alulmaradt a szlovákiai csapat 1-2 arányban. A dunaszerdahelyieknél négy magyar játékos ült a kispadon, közöttük Bősze Levente is. Bősze 15 évesen, 5 hónaposan és 12 naposan lépett pályára a 74. percben, ezzel minden idők legfiatalabb játékosa lett, aki európai kupamérkőzésen játszott – Martin Odegaard rekordját döntötte meg.

Az Európa-ligában sem Bolla Bendegúz, sem Kiss Tamás nem játszott a Rapid-Wisla mérkőzésen. Előbbi eltiltott volt, utóbbi nem volt nevezve a párharcra. Az osztrákok 6-1-re ütötték ki lengyel riválisukat.

Konferencia-liga-selejtező
Torpedo Kutaisi (grúz) – Omonia (ciprusi) 1-2
Omonia: Lang Ádám nem lépett pályára.
DAC (szlovák) – Zira (azeri) 1-2
DAC: Vitális Milán és Redzic Damir a 61. percben álltak be, Bősze Levente a 74., Tuboly Máté a 80. percben lépett pályára.

Európa-liga-selejtező
Rapid Wien (osztrák) – Wisla Krakow (lengyel) 6-1
Rapid: Bolla Bendegúz eltiltott volt.
Wisla: Kiss Tamás nem volt keretben.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC