nb1.hu

Csoboth Kevin elárulta, mire gondolt a kapufája után

A magyarok hőse arról is beszélt, hogy mit kért tőle Rossi a 86. percben.

Csoboth Kevin volt a magyar válogatott hőse a Skócia elleni csoportmérkőzésen, hiszen csereként beállva, a 100. percben megszerezte a mérkőzés egyetlen gólját.

„A legfontosabb, hogy megnyertük a mérkőzést”

„Ha most el kellene mondanom, amit gondolok, ez az egy perc nem lenne elég. Óriási élménnyel gazdagodtam, és a gólom után elérzékenyültem. Sajnálom, hogy a szüleim nem láthatták élőben, de bízom abban, hogy a tévé előtt ők is önfeledt örömködésbe kezdtek. A legfontosabb, hogy megnyertük a mérkőzést” – nyilatkozta a stuttgarti mérkőzést élőben közvetítő M4 Sport televíziónak Csoboth Kevin, aki a 86. percben állt be csereként.

Skót-magyar: taktikai csata, Varga-sérülés, a 100. percben jött a csodagól

A 24. születésnapját június 20-án ünneplő csatárnak a mérkőzéslabda már a gól előtt is a lábában volt, de akkor a lécet találta el egy remek lövéssel. „Lőttem egy kapufát előtte, kicsit még bennem volt, hogy nem rúgtam be vagy nem passzoltam be (Szoboszlai) Dominiknak, aki jobb helyzetben volt, mint én. De úgy voltam vele, hogy lesz még egy esélyünk. Azt nem, hogy nekem lesz, de örülök, hogy lett, és gólra tudtam váltani (Sallai Roland passzát).”

Nagy csapatmunka volt, tényleg nagyon örülünk a győzelemnek, és köszönjük a szurkolóinknak a három meccs alatt ezt a fantasztikus szurkolást”

– fogalmazott az Újpest játékosa, hozzátéve, hogy milyen tanácsokkal látta el a becserélése előtt Marco Rossi szövetségi kapitány.

Csoboth Kevin Fotó: Réti Zsolt

„A mester azt kérte tőlem, hogy ne a lábamra, inkább a területre kérjem a labdát, a sebességemet próbáljam kamatoztatni, és hogy rúgjak gólt. Örülök, hogy sikerült” – lelkendezett Csoboth.

Most jön a várakozás néhány napja, hiszen a továbbjutás még nem dőlt el, de „ezt a mostani pillanatot még szeretnék megélni megfelelően”, mondta a csodacsere, akit arról is kérdezték, hogy mit mondott neki a gólja után Szoboszlai Dominik.

A Mezőkövesd ellen volt egy érzelmes pillanatom, akkor Dominik azt kérdezte tőlem, hogy miért sírsz? Nehéz hónapokon voltam akkor túl, de most azt mondta nekem, hogy nyugodtan sírjál!

„Az utolsó 10-15 perc alapján megérdemelten nyertünk”

„Számítottunk rá, hogy az első félidő állóharc lesz, mindkét csapat próbált stabilan játszani, nem volt sok helyzet. Utána a másodikban a 70. perc környékén kezdett kinyílni a meccs. Ők is, mi is kockáztattunk, valószínű volt, hogy születik egy gól. De előtte is már nekünk voltak nagyobb lehetőségeink, ezért megérdemelt a győzelmünk. Az első félidőben kicsit átengedtük nekik a játékot, és tudtuk, hogy ebből az oda-vissza játékból akár mi is kijöhetünk győztesen, és hál’ istennek ez így is történt” – értékelt a magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter.

A lipcsei légiós bízott abban, hogy érkezni fog a magyar találat, várta a sorstól, hogy visszaadjon valamit abból, amennyi melót a csapat beletett. „A skótoknak is voltak olyan pillanataik, amikor helyzeteket alakíthattak volna ki, de nekünk sikerült gólt is szereznünk. Az utolsó 10-15 perc alapján megérdemelten nyertünk. Nem akármilyen dramaturgiája van annak, hogy az utolsó percben szereztük meg a győztes gólt, miután szinte felrobbant a stadion a magyarok ünneplésétől.”

Sikerült egy olyan estét szereznünk magunknak, a szurkolóknak, az otthon ülőknek, az egész országnak is, amire büszkék lehetünk. Most pedig indul majd a matek.

Hogy a győzelem elég lesz-e a továbbjutáshoz, csak a következő napokban tudhatjuk meg, miután kiderül, hogy a többi csoportharmadik hány pontot szerzett.

„Most lesz három olyan napunk, amikor már nem a mi kezünkben lesz a sorsunk. Maradunk Németországban, és drukkolunk a spanyoloknak, az olaszoknak, az angoloknak, a törököknek, a portugáloknak. Van három olyan csoport, de igazából még a belga csoport is ide vehető, ahol még számunka jól alakulhatnak a dolgok. De az utolsó meccsünket mindenképpen meg szerettük volna nyerni, már csak azért is, hogy a csoportküzdelmeket győzelemmel zárjuk. Hogy ez mire lesz elég, még nem tudjuk, de én nagyon bízom abban, hogy sikerülni fog a továbbjutás, és egy kieséses meccset játszhatunk. Hogy ki ellen, azt majd meglátjuk” – nyilatkozta az M4 Sportnak Gulácsi Péter.

Friss hírek Varga Barnabás állapotáról

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC