nb1.hu

Csányi Sándor megerősítette: a jövő a magyar focistáké, nem a légiósoké!

Ismét találkoztak labdarúgásunk legnagyobb legendái.

A pályán ellenfelek voltak, de azon kívül, főleg amikor a magyar válogatott tagjaiként játszottak, igazi barátok. És most is, immár tizenötödször, minden évben összejönnek egy különleges ebédre.

VILÁGBAJNOKSÁGOKON

„Múlt nélkül nincs jövő!”

Ez is lehetne a Futball-legendák karácsonyának mottója, amelyet ezúttal is a Puskás Aréna egyik dísztermében rendeztek meg. De azonnal hozzá kell tenni egy másik igazságot is, hogy a jelen sem létezhet a múlt eseményei nélkül.

Ha nem így lenne, akkor nem tudnának miről nosztalgiázni a magyar labdarúgás legnagyobbjai, akik már hosszú évek óta visszavonultak. Ők még világbajnokságokon és olimpiákon is szerepeltek a magyar labdarúgásért.

Ezért töltötte el őket újra életkedvvel a Puskás Aréna egyik impozáns különterme hétfő délben. És újra hallhattunk olyan háttérsztorikat, amelyek közül sok eddig nem került a nyilvánosság elé.

Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

A legendák tizenegy órakor gyülekeztek. Az újabb találkozót ezúttal is Jakab János, a Tatabánya és a Budafok egykori kiváló támadója szervezte meg a csapatával. Jakab jelenleg a Budafok tiszteletbeli elnöke.

Az esemény fővédnöke Varga Mihály pénzügyminiszter volt, de jelen volt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is. Ő felszólalásában, bár saját bevallása szerint nem készült rá (úgy kérték fel), ismét kiállt amellett, hogy az NB I-es bajnokságban minél több magyar fiatal kapjon esélyt a csapatokban.

A MAGYAROKÉRT!

Csányi elmondta, hogy amikor 2010-ben elnök lett, egyik célja az volt, hogy közelebb kerüljünk a külföldi csapatokhoz, az egykori dicsőséges időkhöz. De azt is tudta, hogy a klubcsapatok szintjén ez a külföldi profi klubok költségvetése miatt szinte lehetetlen, ám úgy vélte, hogy az utánpótlásképzésre építve a magyar válogatott eredményes lehet. Ezt az utat továbbra is járhatónak tartja. Hozzáfűzte, hogy az egyesületeknek nyújtott különféle ösztönzők is segítik a fejlődést.

Csányi Sándor elismerően szólt a Paks őszi elsőségéről. Ismét határozottan kijelentette, hogy a magyar élvonalban sok a légiós. Tervei között szerepel, hogy a testület a közeljövőben korlátozó intézkedéseket hoz, amelyek csökkentik a honi csapatokban pályára lépő külföldiek számát. Azt is elmesélte, hogy problémát jelent, hogy az EU-n belül a munkaerő szabad áramlása nem korlátozható, de az EU-n kívüli országokból érkező légiósokkal szemben lehet valamilyen szankciót alkalmazni.

Az MLSZ elnöke így fejezte be felszólalását:

Nekem már megjött a Jézuska: a válogatott egyenes ágon kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra! A cél az, hogy a világbajnokságra is kijussunk!”

Az MLSZ első embere után Nemcsák Károly, Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész, a József Attila Színház igazgatója és Szabó Gyula Győző előadóművész adtak elő egy ünnepi műsort.

LEGENDÁK ÖSSZEÁLLÁSA

Ezután az erkélyen újra elkészült a legendák csapatképe. Ekkor többen is megjegyezték, hogy még üresen is nagyon impozáns az új Puskás Aréna. Voltak, akik sajnálták, hogy ebben a létesítményben nem képviselhették Magyarországot.

Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

De fontos tudni, hogy a maiakról senki sem mondott rosszat. Sőt, nagyon örültek a válogatott remek szereplésének. Ahogy a Paks remeklésének is, hiszen mint többen hangsúlyozták, a Paksban csak magyarok játszanak, magyar edzővel.

SZOBOSZLAI DOMINIK

Az ünnepség egyik csúcspontja az a videó volt, amelyen a magyar válogatott 2023-ban szerzett góljai voltak láthatók. Gyakorlatilag nem volt olyan akciónk, amelyben ne hangzott volna el a jelenkor legnagyobb tehetségének, Szoboszlai Dominiknek a neve. A megoldásait látva többen is mosolyogva néztek egymásra.

Tehát a múlt elismerte a jelent és a jövőt.

Mert egyik szegmens sem létezhet a másik kettő nélkül.

A labdarúgásban meg pláne nem!

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC