nb1.hu

Csank János kicsit odaszúrt a Ferencvárosnak

Nikitscher Tamásról érdekes információt osztott meg az egykori szövetségi kapitány.

Az NB I-ben a 10. forduló Ferencváros-Fehérvár FC mérkőzéssel zárul, a meccs vasárnap 17.45-kor kezdődik a Groupama Arénában. A találkozó előtt a Vidi hivatalos oldala Csank Jánossal készített egy hosszabb interjút. A beszélgetés során természetesen szóba került a két gárda is. Csank kicsit odaszúrt a Fradinak, mivel azt mondta, hogy nincs elájulva attól, amit eddig a zöld-fehérektől látott ebben a szezonban.

„Az FTC – fura ezt kimondani – az aranykorát éli, zsinórban hatszor nyerte most meg a magyar bajnokságot, ha jól tudom, korábban ilyenre nem volt még példa a zöld-fehérek történelmében. Egyáltalán nem megbántva őket, de szerintem az idei eredményeik egyelőre jobbak, mint maga a csapat, mert azért a meccseikbe mindig belenézek, de nem vagyok elájulva attól, amit ebben a szezonban eddig láttam. A Vidinél úgy látom, átmeneti időszak van, ugyanakkor nekem szimpatikus az, hogy ennyi fiatal magyar kap lehetőséget és nem külföldről vásárolt futballistákkal van tele a csapat. Szép edzői feladat ilyen fiatal együttessel az NB I-ben szerepelni, mert ilyenkor azért minden edzői rafinériát be kell vetni. Nyilván vasárnap az FTC ellen jól meg kell szerveznie a Vidinek a védekezését, az sem jó, ha nagyon fent védekeznek és az sem, ha nagyon hátul, vagyis nagyon észnél kell lenni. Taktikai szempontból érdekes meccs lesz, kíváncsi vagyok, mit talál majd ki Pető Tamás” – mondta a 77 éves szakember.

Csank arról is beszélt, hogy az érdeklődését Nikitscher Tamás már korábban felkeltette. Köztudott, hogy Nikitscher már négyszer szerepelt a magyar válogatottban.

„Amikor a Váccal az NB III-ban szerepeltünk pár éve, folyamatosan figyeltem az ellenfeleket, hol vannak olyan ügyes játékosok, akiket alkalomadtán le lehetne igazolni. A jegyzetfüzetembe bekerült egy ügyes, fiatal srác neve, aki akkor Makón futballozott, múlt hónapban pedig már a válogatottban debütált, ő Nikitscher Tamás” – árulta el Csank János.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC