nb1.hu

Csak elárulta Szoboszlai Dominik, hogy milyen szereplést vár az Eb-n a magyar válogatottól

Nem csak maguknak akarnak örömöt szerezni.

Szombaton 15 órakor a magyar válogatott Svájc ellen kezdi meg szereplését a 2024-es Európa-bajnokságon. Sokan szép és eredményes szereplést várnak a nemzeti csapattól, míg az óvatosabbak a továbbjutást tartják a legfontosabbnak. Szoboszlai Dominik csapatkapitány is megosztotta terveit.

Magyarország Svájc után Németországgal, majd Skóciával mérkőzik meg a csoportkörben. Érdemes hangsúlyozni, hogy a legjobb négy harmadik helyezett is továbbjut a legjobb 16 közé.

A magyar válogatott csapatkapitánya a Mandinernek adott nyilatkozatot. Arra a kérdésre, hogy milyen szereplés várható Németországban, sejtelmesen válaszolt.

„Utólag megmondom. Nincsenek megérzéseim, nem gondolkodom azon, hogy mit érhetünk el. A teljesítményünk alapján fogunk tudni erről kommunikálni. Ha a hozzáállás és a teljesítmény olyan lesz, mint az elmúlt időszakban, akkor szerintem nem lesz probléma.”

Eb-történelem: Dzsudzsák és CR7 gólpárbaja után a belgák ásza dicsőítette a magyar küzdőszellemet

Szoboszlai ezután rátért a csodálatos szurkolótáborunkra és a 2016-os Európa-bajnokságra. Mint ismeretes, Magyarország 44 év után jutott ki ismét a kontinenstornára. Akkor csoportelsőként jutottunk tovább, majd a legjobb 16 között Belgium már nagy falatnak bizonyult. Miközben erről beszélt a hetilapnak, azért adott egy támpontot az elképzeléseiről is.

Minél több embert várunk Németországba. Szerintem, ha a franciaországi Európa-bajnokságot felül tudjuk múlni, az elég durva lenne. Magunkat leginkább, de mindenkit boldoggá akarunk tenni!”

Szoboszlai, a magyar válogatott csapatkapitánya és legismertebb játékosa, akinek értéke toronymagasan a legmagasabb. Éppen ezért mindenki tőle várja a megváltást. A kérdés csak az, hogy ő maga mit gondol erről.

Nem érzek nyomást. Még. Lehet, hogy a nyitómérkőzésen máshogy lesz, viszont most nem így van. Mindenki nagyon jól felkészült, ha valaki mégsem lenne, tudja, hogy hol talál. Egymás között meg tudunk beszélni mindent.”

Bízunk benne, hogy a második vagy legkésőbb a harmadik csoportmeccs után már arról diskurálhatnak válogatottunk tagjai, hogy ki lesz az ellenfelünk a legjobb 16 között.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC