nb1.hu

Corvinul-Paks: leszedte a keresztvizet a játékosairól a továbbjutott csapat vezetőedzője

A magyar főszereplők is megszólaltak.

A Paks megmentette becsületét a Corvinul Hunedoara elleni EL-selejtező visszavágóján. Az első mérkőzésen Bognár György csapata arcpirító, 4-0-s vereséget szenvedett, a csütörtöki visszavágón viszont 2-0-ra diadalmaskodott. A hazaiak vezetőedzője nem fogta vissza magát a lefújás után.

MAGYAR REAKCIÓK

A visszavágón először volt tétmeccsen a paksi kezdőcsapat tagja a nyáron Kisvárdáról érkezett Ötvös Bence.

Egyáltalán nem tudunk örülni” – utalt az (összesített) eredményre az m4sport.hu jelentése szerint a hatalmas munkabírású játékos. Ötvös eddig a középpályás sor tengelyében futballozott, Bognár György viszont egy sorral hátrébb rendelte.

Furcsa VAR-döntés és győzelem Romániában, mégis kiesett a Paks

„A játék képe biztató volt, de ez a párharc már az első meccsen eldőlt, ezért nagy kár. A csapat erejét mutatja, hogy fel tudtunk állni, föléjük keveredtünk. Az is benne volt, hogy megrúgjuk a négyet, de nem sikerült kihasználni a helyzeteinket. Már az első meccsen is látszott, hogy a szerencse nincs velünk, így volt ez most is az első félidőben, Hahn János fejesénél vagy a gólnál, amit elvettek. 2–0-lal teljesen más lett volna bemenni az öltözőbe, de így, hogy 0–0 volt, a második félidőben már a veszett fejsze nyele volt, mentünk előre, amennyire tudtunk, ez most így sikerült.”

A visszavágón a tolnaiak egyik legjobbja Könyves Norbert volt. Az első félidőben a VAR elvette a gólját, majd a 79. percben csak megszerezte a vezetést. A találkozó lefújása után a következőket nyilatkozta a klubhonlapnak:

„Sajnos az első mérkőzésen minden eldőlt, ugyan ma próbáltunk minél hamarabb visszajönni a mérkőzésbe. Talán, ha az első félidőben sikerült volna gólt szereznünk, még szorosabbá tettük volna a mérkőzést, sajnos nem így sikerült. Örülünk, hogy nyerni tudtunk, de ez most kevés volt a továbbjutáshoz. A Corvinul attól, hogy a másodosztályban játszik, kiváló csapat. A párharc hatalmas tanulsága, hogy minden mérkőzésbe úgy kell belemennünk, hogy mindenki százszázalékosan harcoljon. Úgy gondolom, ez a mérkőzés felkészített bennünket a következő ellenfelekre, akár a nemzetközi porondon, akár a hazai bajnokságban.”

Európa-liga: Bognár György sajátosan reagált a kiesésre, Bödéről is beszélt

AZ EDDIGI LEGROSSZABB

A továbbjutást elérő csapat vezetőedzője, Florin Maxim nagyon kritikusan nyilatkozott játékosainak a visszavágón nyújtott teljesítményéről. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy leszedte a keresztvizet a játékosairól a prosport.ro jelentése szerint.

„Egy olyan mérkőzés volt, amilyenre számítottunk. Nagyon nehéz volt a számunkra, túl kell lépnünk rajta, mert… Nem mondhatom, hogy nem vagyok elégedett ezzel a kvalifikációval, de a csapat a legrosszabbul nézett ki, amióta én irányítom! Igyekeztünk, időnként elvesztettük a taktikai tervünket, kaotikusak voltunk az első gól után, rengeteg labdát elajándékoztunk. A tapasztalt játékosaimtól nem ilyen teljesítményt vártam. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, mert nagyon nehéz védekezni a Paks ellen.”

A Paks a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában szerepel majd jövő csütörtökön, amikor a ciprusi AEK Larnacát látja vendégül.

A Kl-selejtező második körében további két magyar együttes lesz érdekelt: a Fehérvár FC az azeri Szumgajit, a Puskás Akadémia pedig az ukrán Dnipro-1 vendége lesz. Utóbbi találkozót Kassán rendezik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC