nb1.hu

Bundesliga: Willi Orbán visszatért, de ötöt kapott a Lipcse

Deniz Undav volt a meccs hőse.

A Bundesliga 19. fordulójának rangadóján a tabella 3. helyén álló Stuttgart a 4. RB Leipziget fogadta. Gulácsi Péter mellett már Willi Orbán is ott volt a lipcseiek meccskeretében.

A 12. percben a hazai szurkolók teniszlabdákkal árasztották el a pályát. A 23. percben Simakan kezezett a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Millot higgadtan lőtte a hálóba, 1-0. Hat perccel később Undav használta ki a Leipzig védelmi hibáját, és duplázta meg a Stuttgart előnyét, 2-0. Alig telt el másfél perc, máris jött a szépítőgól: Raum szöglete után Sesko fejelte közelről a kapuba a labdát, 2-1.

A második félidő elején Leweling növelte ismét kétgólosra a hazaiak előnyét: Vagnoman fejesét kotorta a hálóba 3-1. Az 55. percben pazar góllal szépített a Leipzig, Openda tekert a hosszú sarokba, 3-2. Újabb két perc elteltével Udvav fejjel volt eredményes, 4-2. A 75. percben feltette a koronát saját és csapata teljesítményére a Brighton kölcsönjátékosa, Undav mesterhármasával eldőlt a meccs, 5-2. A 85. percben pályára lépett Willi Orbán, de már nem tudott segíteni csapatán. Az RB Leipzig a Frankfurt és a Leverkusen után zsinórban harmadszor szenvedett vereséget közvetlen riválistól.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC