nb1.hu

Bulgária: súlyos kritikát kapott Kassai Viktor

Nem maradt következmény nélkül a botrányos kupameccs.

 

Szerda este a bolgár kupa negyeddöntőjében a CSKA 1948 Szófia egy 117. percben szerzett tizenegyesgóllal hosszabbítás után 1-0-ra győzött az Arda otthonában, így bejutott az elődöntőbe.

A találkozó után az Arda vezetősége nyílt levelet tett közzé a klubhonlapon, amelyben többek között a Bolgár Labdarúgó-szövetségnél a játékvezetői bizottságot vezető Kassai Viktort is kritizálták.

Íme, a közlemény magyarra fordított verziója:

„A bolgár labdarúgás irányító szerveinek

Uraim, a bolgár labdarúgás és különösen a bolgár játékvezetés vezetői. A PFC Arda egy olyan klub, amely mindig önmagában keresi az okot, ha nem nyer. Amikor azonban a dolgok kicsúsznak a kezünkből, minden megváltozik. Szeretnénk feltenni néhány idevágó kérdést:

1. Hogy lehet, hogy az Arda és a CSKA 1948 közötti kupamérkőzésen a bíró büntetőt ítélt számunkra, majd a VAR beavatkozása után megváltozott a döntése, pedig nagyon közel volt a szituációhoz?
2. Miért nem adott egy teljesen egyértelmű második sárga lapot a vendégek játékosának, Emil Tsenovnak?
3. Miért kellett a bírónak a CSKA 1948 javára megítélt büntető előtt megváltoztatnia a saját döntését, és a VAR beavatkozása után tizenegyest ítélni, miközben közel volt a szituációhoz és elsőre nem fújta be a tizenegyest?
4. Meddig döntenek a játékvezetők Bulgáriában a csapatok sorsáról és gúnyolják ki a játékosok munkáját?
5. Miért a játékvezetők döntöttek arról, hogy ki jusson tovább a Bolgár Kupában, és miért nem dönthettek a pályán lévő játékosok?

Szeretnénk személyesen megkérdezni Kassai urat, hogy mikor tervezi, hogy ellátogat egy szófián kívüli bolgár stadionba is? Mikor tervezi végre megnézni, hogy a beosztottjai úgy döntenek, ahogy csak szeretnének (vagy amit mondanak nekik)?

A válogatott szövetségi kapitányához, Mladen Krstajichoz is vannak kérdéseink.

Krstajic úr, feltételezzük, hogy tudja, hogy a PFC Arda azon kevés bolgár csapatok egyike, amely a saját nevelésű játékosokra helyezi a hangsúlyt. A mi csapatunkat minden futballszakértő példaként tartja számon arra, hiszen bolgár játékosokkal dolgozunk, nem pedig a külföldieket vesszük kilóra. Még ebben az átigazolási időszakban is hoztunk vissza Bulgáriába olyan játékosokat, akik külföldön játszottak, csak azért, hogy a válogatottság szóba jöhessen náluk. Nem látunk támogatást sem az önök részéről, sem a szövetség részéről. Krsajic úr, mikor tervezi, hogy ellátogat a stadionunkba meggyőződni arról, hogy amit írunk és kérdezünk, az igaz?

Ezeket a kérdéseket Borislav Mihailov szövetségi elnök úrnak, Mladen Krstajic úrnak és Kassai Viktor úrnak tesszük fel, akiktől megfelelő és gyors válaszokat várunk, ellenkező esetben a következő bajnokság a PFC Arda nélkül fog zajlani. A mi klubunk jövőre lesz 100 éves. Kevés ilyen múlttal rendelkező csapat van Bulgáriában, és nem normális, hogy más érdekek áldozatává válunk. Van még egy releváns és nem lényegtelen kérdésünk: meddig szenved a bolgár futball az önök irányítása alatt?”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC