nb1.hu

Bukaresti csapat törte össze a magyar légiósokkal felálló Csíkszereda feljutási álmait

Hétfő este a román élvonalba jutásért osztályozó-döntőt játszott a Csíkszereda a Dinamo Bukarest ellen. Az első mérkőzés 2-0-s fővárosi győzelemmel végződött, a visszavágónak négy magyar játékossal a kezdőben vágott neki Ilyés Róbert csapata.

A 13. percben Makrai Gábor szerzett vezetést a Csíkszeredának, de a korábbi DVTK-játékos gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A mérkőzés nagy részében a hazaiak birtokolták a labdát és több gólhelyzetet is kialakítottak a védekező taktikával felálló Dinamo ellen. A 60. percben Nagy János lövését védte Golubovic, az Újpest és a Kaposvár egykori jobbszélsőjét Jelena Richárd váltotta a 78. percben. A Csíkszereda házi gólkirálya egyből egy kapura lövéssel mutatkozott be, de a Dinamo kapusa megint résen volt. A ZTE korábbi alapembere, Babati Benjámin előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de a labda elakadt egy védőben.

A Csíkszereda nem tudta bevenni a bukaresti csapat hálóját és kiharcolni a feljutást az élvonalba, 2-0-s összesítéssel a Dinamo nyerte a párharcot és indulhat jövőre is az első osztályban.

Román Szuperliga, Osztályozó-döntő, visszavágó
FK Csíkszereda – Dinamo Bukarest  0–0

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC