nb1.hu

Búcsú Európától: peches öngól is kellett a ZTE kieséséhez

Helyenként aktívabban játszott, mégis kiesett a Konferencia-ligából Boér Gábor együttese.

 

Az idegenbeli 1-0-s vereség után hazai pályán 2-1-re kapott ki az NK Osijektől, így kettős vereséggel búcsúzott a Konferencia-ligától a ZTE.

Boér Gábor egyet változtatott a múlt csütörtöki meccshez képest a kezdőcsapaton, a betegséggel küszködő Senkó ezúttal a keretben sem volt, Gyurján kezdett helyette a kapuban. Az a Gyurján, aki a 9. percben óriásit védett Caktas ziccerénél, ám a hátrafutó Gergényi mellkasáról a kipattanó labda elképesztően pechesen a kapuban kötött ki. Ezt követően igyekezett mindkét csapat aktívan játszani, az első félidőben mindkét oldalon voltak nagyobb helyzetek, ám gól nem született. A ZTE annak sem örülhetett, hogy Meshackot a 35. percben sérülés miatt le kellett cserélni, Ikoba váltotta őt.

A második játékrész elején is volt helyzete a Zalaegerszegnek, Tajti kapufáig jutott, ám a cserék után ismét az eszékiek szereztek gólt: a 73. percben egy szép támadás végén az előző szezonban a ZTE-ben játszó Grzan passzolt Spoljarichoz, aki a hálóba lőtt. A hátralévő negyedórában becsülettel ment előre a ZTE, Ikoba megpattanós lövésével a szépítés is összejött, ám kettős győzelemmel a horvát csapat jutott tovább.

Konferencia-liga-selejtező, második forduló, második mérkőzés:
Zalaegerszeg-NK Osijek 1-2 (0-1)
Zalaegerszeg: Gyurján – Huszti, Mocsi, Safronov, Gergényi (Milovanovic, 81.) – Szalay, Szendrei, Sankovic (Kovács, 68.), Meshack (Ikoba, 35.), Tajti (Klausz, 68.) – Sajbán (Csóka, 68.)
NK Osijek: Malenica – Grzan (Renan Guedes, 81.), Mkrtchyan, Brlek, Drambayev – Jugovic (Fiolic, 58.), Evangelou, Nejasmic – Caktas (Spoljaric, 65.), Mierez (Fucak, 81.), Pusic (Hiros, 65.)
Gólszerzők: Ikoba (81.), ill. Gergényi (9. – öngól), Spoljaric (73.)
Továbbjutott: az NK Osijek, 3-1-es összesítéssel

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC