nb1.hu

Bővülnek a Fradi lehetőségei, Dárdai a szurkolóknak üzent – reakciók

Szabó István a felcsútiakat dicsérte, meglepetést okozna a Paks.

 

Három mérkőzést rendeznek szombaton az NB I-ben. Lássuk, hogyan látják az esélyeket a főszereplők!

 

14.30: Puskás Akadémia-Kecskemét

Hornyák Zsolt (a Puskás Akadémia vezetőedzője a ZTE ellen 1-0-ra elveszített kupaelődöntő után): „Gratulálok a Zalaegerszegnek a továbbjutáshoz. A mérkőzést követően megköszöntem a csapatomnak a hozzáállást a kupa során, szerettünk volna bejutni a döntőbe. Tipikus kupamérkőzés volt, ahol küzdés dominált és hazaiaknak jobban ült ez a stílus. Colleynak és Zahedinak is volt lehetősége, több helyzetet is kihagytunk. Sajnálatos módon egy öngól döntötte el a mérkőzést.”

Szabó István (a Kecskemét vezetőedzője): „Az első meccs a rendhagyó időjárás miatt is emlékezetes maradt, kis túlzással vízilabda meccset játszottunk végül akkor Felcsúton. Kicsit visszafogottabbak voltunk ahhoz képest, mint ami mostanában jellemző ránk. Sokat védekeztünk, végül egy szerencsétlen öngóllal tudott egyenlíteni a Puskás. A játék képe alapján viszont igazságos volt a döntetlen, ahogy aztán Kecskeméten is. Nagyon jó iramú, egyenlő teljesítményeket leadó csapatok párharcából alakult ki az 1-1-es végeredmény akkor. Nagyon komoly játékerőt képvisel ellenfelünk, meggyőződésem, hogy a második legerősebb kerettel rendelkeznek a bajnokságban. A hétközi kupameccsen például ötöt cseréltek, és még így is olyan játékosok maradtak a padon, mint Szolnoki Roland vagy Batik Bence. Válogatott, utánpótlás válogatott játékosok vannak a keretükben, az akadémiáról is tudnak építkezni. Jó formát mutatunk viszont mostanában, így izgalmas találkozóra van kilátás. Bízom benne, hogy nagyon sok kecskeméti szurkoló kísér el minket, vagy akár szimpatizánsok, hiszen mostanában olyanokkal is egyre többet találkozunk, akik az ország legmeglepőbb pontjairól jönnek nekünk szurkolni, ami nagy öröm. Bízom a csapatomban, nincs sérültünk, nincs eltiltottunk, így teljes kerettel tudunk készülni. Bízom benne, hogy ponttal, pontokkal tudunk távozni Felcsútról.”

 

17.00: MOL Fehérvár FC-Újpest

Dárdai Palkó (a MOL Fehérvár FC játékosa): „Az edzőváltás utáni két mérkőzésünk jól sikerült, fontos volt a Honvéd elleni győzelem és a Ferencváros elleni idegenbeli pontszerzés is, ezt a pozitív sorozatot szeretnénk folytatni egy Újpest elleni győzelemmel. Ebben a szezonban még nem sikerült legyőznünk az Újpestet, de bízom benne, hogy ezúttal szervezett és gólratörő játékkal tudjuk majd bizonyítani, hogy mi vagyunk a jobb csapat. A héten végig keményen és jó hangulatban edzettünk. Az Újpest elleni meccseknek mindig van egy különös hangulata, biztosan a szurkolók is várják a szombati mérkőzést, remélem, hogy sokan lesznek a stadionban és a végén közösen tudjuk majd ünnepelni a győzelmet.”

Dorde Nikolic (az Újpest kapusa): „Egy roppant fontos párharc lesz, hiszen két ponttal vagyunk előttük és ötre nőhetne a különbség, ha legyőznénk őket. Azt nehéz megjósolni, hogy mi fog történni, de azt mondom, hogyha hiszünk egymásban, kiadunk magunkból mindent és egy kis szerencse is párosul emellé, akkor három ponttal térhetünk vissza Budapestre.”

 

19.30: Paks-Ferencváros

Vas Gábor (a Paks játékosa): „Az idén még nem sikerült megvernünk a Fradit, pedig mindkétszer közel voltunk ehhez, főleg idegenben, de legutóbb itthon is sokáig a kezünkben volt a találkozó sorsa. A Ferencváros, annak ellenére, hogy mostanában nem sikerült nyernie, mégis csak a Ferencváros, így aktuális formájukból nem indulhatunk ki. Mindig nehéz ellenük játszani, rendkívül jó játékosaik vannak, akik nagy erőt képviselnek. Száz vagy akár még több százalékot kell nyújtanunk a három pontért. Természetesen hajt bennünket az elmúlt öt győzelmünk, valamint, hogy felkapaszkodtunk a dobogóra, és ezt a pozíciót szeretnénk megőrizni a bajnokság végéig. Úgy halljuk, sok néző lesz kint, ami szintén doppingol minket, minden erőnkkel a győzelmen leszünk.”

Sztanyiszlav Csercseszov (a Ferencváros vezetőedzője): „Hatékonyabbnak kell lennünk az ellenfél kapuja előtt, ahhoz pedig, hogy ki tudjuk használni a helyzeteinket, több koncentrációra lesz szükség a büntetőterületen belül, illetve annak környékén. Szerintem elég helyzetünk volt a MOL Fehérvár ellen, csakhogy a többségével nem tudtunk élni. Erről is szól a futball – fontos, hogy betartsuk a taktikát, valamint a helyzeteket nem elég kialakítani, ki is kell használni őket. Fontos, hogy több sérült játékosunk visszatérhetett az edzésekhez az elmúlt hetekben, napokban, az említett Tokmac Nguen mellett például Owusu Kwabena és Pászka Lóránd is újra részt vehet az edzéseken. Persze ők nem lesznek azonnal topformában, de velük fokozatosan bővülnek a variációs lehetőségeink. Egyik csapatnak sincs könnyű dolga a Paks ellen, agresszív csapatról van szó, különösen otthon. Tisztában vagyunk vele, hogy milyen játékra számíthatunk az ellenféltől, tudjuk, hogy mit szeretnénk elérni. Szeretném, ha csapatként tudnánk működni, győztes mentalitást mutatnánk – a többit majd meglátjuk. Nem lesz könnyű dolgunk.”

Következő forduló
09-21 14:30
09-21 17:00
09-22 19:00

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC