nb1.hu

Botka: Másképp gondolkodnának a Honvéd-szurkolók rólam, ha tudnák, mik történtek a háttérben

1az1 Botka Endrével

A 23-szoros válogatott és hatszoros magyar bajnok Botka Endre maximalista, mindig győzni akar. A Ferencváros labdarúgója az NB1.hu 1az1 című műsorának vendége volt, ahol többek között arról is beszélt, mennyire nehezen viseli, hogy sérülése miatt nem tud pályára lépni. Botka arról is beszélt, hogy esett neki a Honvéd szurkolók támadása, amikor eligazolt Kispestről a Fradiba. 

 

A Honvédos időszakról

“Egy hullámvasút volt a Honvédban töltött időszak. Az akadémiai évek nagyon szépek volt, arról nagyon kedves emlékeim vannak. Aztán amikor jött az NB I, akkor szembesültem azzal, hogy ha egy-egy ember nem akarja, hogy ott legyek, akkor azt el is tudja intézni. De akkor jött egy dac és kitartás, aminek köszönhető, hogy ott vagyok, ahol.”

A Fradiba igazolásáról

“Tudtam, hogy szeretnek Kispesten, én nekem a történtek is azt mutatják, hogy szerettek, csalódottak voltak, hogy így alakult. Biztos vagyok benne, hogy ha tudnák, azt, hogy mik történtek a háttérben, akkor nem úgy gondolkoznának, ahogy most. Tudtam, hogy jó döntés volt, és az idő is ezt igazolta. Átgondolt lépés volt, amit utólag nem kell magyarázni.”

Külföld kérdése

“Felmerült, hogy külföldön is kipróbáljam magam, de nem mindenáron. Nekem itthon van a családom, minden ideköt. Az, hogy ebből kilépjek, úgy, hogy egy nagyon jó csapatban vagyok, ami nemzetközi szinten is teljesít. Nehéz sokkal jobb helyre menni, és ha a top 5 bajnokságból hívnának, akkor sem biztos, hogy mennék.”

Céljai

“Ha tízszeres bajnok lennék, az nagyon szép szám lenne, de különleges célom nincs; mindig győzni akartam és akarok továbbra is. Válogatott szinten meg az Eb-részvétel a cél.”

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC