nb1.hu

Botka Endre: a Derbi titka és a hatgólos emlék

A MÚLT

Botka Endre a 2016/17-es bajnokság téli szünetében igazolt át a Honvédból az FTC-be. Abban az évben bajnok lett, de még a „kispestiek játékosaként”. Az őszi szezonban remekül teljesített, és hozzájárult a kispestiek első helyéhez (Marco Rossi volt a piros-feketék vezetőedzője). A korábbi tulajdonos, George F. Hemingway döntése alapján a bajnokság végén ő is kapott aranyérmet. Ugyanígy járt az akkor a Puskás Akadémiához igazolt Prosser Dániel is.

Botka azért váltott, hogy bajnok lehessen, ami végül az FTC játékosaként is sikerült neki. Sőt, még abban a szezonban duplázott is, mert a zöld-fehérek futballistájaként Magyar Kupa-győztes lett. A Ferencvárossal azóta négyszer lett bajnok. És több Derbit is megélt már.

AZ ELSŐ

A Derbiről elsőként a győzelem és a szurkolók közötti nagy rivalizálás jut eszembe.

De vajon miért a győzelem az első gondolat? A válasz egyszerű.

„Azért, mert többször is átéltem már ezt az érzést, és most is megszerezzük majd a három pontot.

A LEGEMLÉKEZETESEBB

Botka vagány és győzni akaró futballista, de melyik volt a legkedvesebb Újpest elleni meccse?

Egyértelműen a hatgólos győzelmünk. Akkoriban sok történelmi visszavágást produkáltunk, ez is közéjük tartozik, de ez a legkiemelkedőbb. Örülök és büszke vagyok, hogy ezt is megélhettem a Ferencváros játékosaként.

REMEKLŐ ÚJPEST

Nebojsa Vignjevics visszatérése óta az Újpest háromszor nyert és egyszer döntetlenezett.

Fontos tudnunk, hogy jó formában lévő ellenféllel találkozunk. Fontos az is, hogy megőrizzük a Derbi rangját. De bármi is legyen az Újpest teljesítménye, a célunk változatlan: győzni akarunk.

JÁTÉKELEMEK

Ahhoz, hogy egy csapat felülkerekedjen egy másikon, főleg egy éles és feszült rangadón, szükséges, hogy a játék minél több elemében jobb legyen.

Mindenben jobbnak kell lennünk az Újpestnél! Ha a játékoskeretünket nézzük, akkor biztos, hogy erősebbek vagyunk. A legfontosabb a koncentráció lesz. Az Újpest elleni mérkőzéseken ezzel nem szokott gond lenni.

ÜZENET A SZURKOLÓKNAK

A Derbi előtt az FTC 3-0-ra verte meg hazai pályán a Kispestet, majd a Vasas otthonában győzött 1-0-ra. Tehát remek (fővárosiak elleni) formában készülhet(ett) a legfontosabb rangadójára.

„Azt üzenem a szurkolóinknak, hogy megyünk tovább ezen az úton és reméljük, hogy minél hamarabb behúzzuk a bajnokságot.”

Botka a Paks ellen megkapta az ötödik sárga lapját, ezért a Honvéd ellen nem lehetett ott a keretben, Angyalföldön utána végig a kispadon volt. A kérdés, hogy milyen állapotban várja a hétfői megmérettetést.

„Ki kellett hagynom egy meccset, utána nem játszottam. A héten viszont nagyon kemény edzések voltak, ezért úgy érzem, hogy teljesen rendben vagyok. Nagyon várom, hogy újra pályára léphessek, de az, hogy játszom-e, Sztanyiszlav Csercseszov döntése lesz. A csapatról azt mondhatom, hogy a legutóbbi két meccsen bebizonyítottuk, hogy jó úton járunk. Ezért remélem, hogy a bajnokság hátralévő részében továbbra is eredményesek maradunk.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC