nb1.hu

Botka: Az igazi szurkolók úgyis a meccset választják, nem a Guns ’n’ Rosest

Csercseszov sejtelmesen nyilatkozott.

Délután 5 órás kezdéssel tartotta meg szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a feröeri KÍ Klaksvík elleni BL-selejtező visszavágójára készülő Ferencvárosi TC. A magyar bajnok részéről Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző és a csapat védője, Botka Endre válaszolt a kérdésekre.

Botkát első körben a nyári érkezők beilleszkedéséről kérdezték, amely kapcsán a válogatott védő elmondta: „Nyilván nagyon nehéz megérkezni egy komplett csapat állományába, fel kell venniük a ritmust, bele kell szokniuk a játékba, de úgy látom, jól halad a beilleszkedésük.”

A párharc kapcsán úgy fogalmazott, kint még tisztább képet kaphattak az ellenfél játékstílusáról, így a hazai visszavágóra még alaposabban fel tudtak készülni. A védő az NB1.hu kérdésére elmondta: ez volt talán a legrövidebb és legszűkebb pálya, amelyen profi karrierje során játszott, így voltak olyan területek, amelyek Klaksvíkban nem voltak meg, szerdán a Groupamában viszont meglesznek.

Az eltérő időjárási körülmények kapcsán elmondta, napozáshoz a 33 fok az ideális, de a futballozásra jobbnak tartja a 8 fokos hőmérsékletet. „Ezek azonban külső körülmények, amiket félre kell tenni, a legfontosabb, hogy megnyerjük a mérkőzést” – tette hozzá.

A mérkőzéssel a néhány villamosmegállóra fekvő Puskás Arénában konkuráló Guns ’n’ Roses-koncert és a Groupama Arénában várható, közel telt ház kapcsán azt mondta: „Az igazi szurkolók úgyis a meccset választják, nem a koncertet, legyen az bármekkora előadó is.”

A Fradi vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov elmondta, már az odavágóra is maximálisan felkészültek a KÍ Klaksvík játékából, és azt kapták az ellenféltől, amit vártak. Tudtuk, hogy a feröeriek otthon erősek, most viszont mi leszünk hazai pályán. Támadó szellemben és jó tempóban kell fellépnünk. Ez egyrészről egyszerű, viszont ne feledjük, egy másik ország bajnokával játszunk” – mondta.

Ezt nem könnyíti meg, hogy a csapat egyik támadója, Ryan Mmaee vélhetően nem kerül majd be a meccskeretbe. „A legutóbi edzést sérülés miatt abba kellett hagynia. Velünk készült, de nem teljes mértékben fitt. Nekem olyan játékosokra van szükségem, akik száz százalékos állapotban vannak” – mondta.

Az NB1.hu kérdésre, miszerint mikor jöhet el az a pont a találkozón, amikor esetleges döntetlen állásnál akár szerkezetileg is belenyúlhat a csapatába, sejtelmesen azt mondta, ennyire nem lát előre. „Ez függ attól is, hogy kik lesznek a kezdő tagjai, illetve mit látok majd a pályán. Amit viszont mondhatok, hogy holnap egy céltudatos és sikerre éhes csapatot szeretnék viszontlátni.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC