nb1.hu

Bosznia-Magyarország: Ki volt a mezőny legjobbja? Hárman emelkedtek ki!

A legfontosabb, hogy nem volt átlag alatti teljesítmény.

A magyar válogatott magabiztos és teljes mértékben megérdemelt, 2-0-s győzelmet aratott hétfőn este a Nemzetek Ligája 4. fordulójában, Bosznia-Hercegovina vendégeként. Szoboszlai Dominik mindkét találatunkat megszerezte, míg Marco Rossi játékosai közül különösen Dibusz Dénes és Nagy Zsolt nyújtottak kiemelkedő teljesítményt.

A mérkőzés elején a hazaiak igyekeztek nyomást gyakorolni a mieinkre, és helyzetet is kialakítottak. Közülük Edin Džeko volt a legveszélyesebb, aki a bosnyák labdarúgás legnagyobb sztárja. Szerencsére Szoboszlai Dominik gólerős és magabiztos játéka, valamint Nagy Zsolt két előkészítése jelentős mértékben hozzájárult a győzelemhez.

Most következzen az 1999-ben alapított NB1.hu legrégebbi rovata, az Osztályozónapló, amelyben azokat a játékosokat értékeljük, akik legalább 30 percet pályán voltak.

Dibusz Dénes 7

Rendkívül fontos volt, hogy ismét végig sugárzott belőle a magabiztosság. Ez rendkívül pozitív hatással van a csapattársakra, akik így bátrabban játszhatnak, tudván, hogy számíthatnak kapusukra. Különösen a védők számára jelent ez nagy segítséget, lehetővé téve számukra, hogy magabiztosabban vegyenek részt a támadások felépítésében. Džeko első lövésénél pontosan megítélte, hogy a labda fölé megy, így nem kellett közbeavatkoznia. A bosnyák sztár második, nem mindennapi próbálkozásánál viszont emberfeletti bravúrral hárított, ami megakadályozta a hazaiakat abban, hogy elkezdjék ledolgozni hátrányukat.

„Kicsit hezitáltam” – Szoboszlai a csapattársait dicsérte, Nagy kitért Dibusz védéseire is – reakciók

Botka Endre 6

Talán Pascal Jansen, az FTC vezetőedzője az egyetlen ember, aki érti, miért nem játszik Botka rendszeresen a Ferencvárosban. Ez lenne a magyar futball és a válogatott érdeke is. Utóbbi csapat persze a legfontosabb. Végig magabiztos, harcos és kemény volt. Panasz nem lehet a teljesítményére, különösen azért, mert betartotta a kapitány kérését, vagyis nem kockáztatott feleslegesen.

Willi Orbán 6

Kritikus pillanat volt, amikor elcsúszott a tizenhatoson belül, miközben Džekónál volt a labda. A bosnyák szurkolók nyilván úgy látták, hogy Džeko túljárt az eszén. Ezt leszámítva viszont hozta azt a stabilitást, amit egy ilyen szintű ellenfél ellen szükséges megmutatnia.

Fiola Attila 6

A Hollandia elleni mérkőzés Osztályozónaplójában megjegyeztük, hogy Fiola ismét bebizonyította, hogy „örökifjú”. Boszniában ezt tovább fokozta, bizonyítva, hogy nemzetközi szinten is bírja a sorozatterhelést. Lelkesedése, pozitív agresszivitása végig érezhető volt, és amikor tehette, a támadásokat is segítette.

Bolla Bendegúz 6

A 13. percben eleresztett föld-levegő rakétaszerű lövése a mérkőzés egyik legszebb pillanata volt, Dibusz védése mellett (a gólok a legfontosabbak voltak). Ez a löket még a kritikusokat is elnémíthatta volna. Rengeteget mozgott, és a második félidőben is aktívan részt vett a támadásokban. Talán több labdát is kaphatott volna.

Nikitecher Tamás 6

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Marco Rossi megtalálta Nagy Ádám méltó helyettesét. Erősebb és gyorsabb is elődjénél, bár a nyugalmat még tanulnia kell. Ugyanakkor az is fontos, hogy megtanulja, nem szükséges mindig kockáztatnia – így átadásai is biztosabbak lesznek.

Schäfer András 6

Schäfer ismét példát mutatott elkötelezettségből és hazaszeretetből, amelyek áthatották a játékát. Gyakorlatilag nem volt olyan területe a pályának, ahol ne tűnt volna fel. Rengeteget küzdött, harcolt, ám a pontosság terén van még tér a fejlődésre, különösen a fontos passzok esetében.

Nagy Zsolt 8

Mind a Hollandia elleni mérkőzésen, mind hétfő este bebizonyította, hogy jelenleg jobb futballista, mint Kerkez Milos, akivel a posztért küzd. Legalábbis a magyar válogatott szintjén biztosan. Az első percek után a bal oldali védekezés stabilizálásra szorult, de támadásai végig kiválóak voltak. Gólpasszt is adott, és tizenegyest harcolt ki. Nagy Zsolt egyébként már az NB I-et is kinőtte.

Álmodozzunk együtt: Bosznia-Hercegovinán túl a világbajnokság álma válhat valóra

Sallai Roland 6

Sallai játékában megvolt az akarat, a tűz és a lendület. Az első félidőben volt egy remek lövése is, bár talán jobb lett volna, ha passzol, hiszen még ketten kísérték a támadást. Fizikailag egyik válogatott mérkőzés kezdetén sem volt tökéletes állapotban, de szerencsére ez csak abban mutatkozott meg, hogy nem tudta végigjátszani a meccseket.

Varga Barnabás 6

Rengeteget harcolt, és a legutóbbi két válogatott mérkőzésen ezzel az erényével járult hozzá leginkább a csapat teljesítményéhez. Az ő lövése volt az első jel arra a kezdeti bosnyák próbálkozások után, hogy nemcsak meg kívánjuk törni az ellenfél lendületét, hanem át is vesszük a kezdeményezést.

Szoboszlai Dominik 8

Szoboszlai igazi vezér volt, nemcsak a góljai miatt. Azok csak habként szolgáltak a tortán. Az első gólnál nehéz helyzetből és szögből talált be, ami klasszisát bizonyítja. A tizenegyesnél pedig már akkor tudni lehetett, hogy berúgja, amikor még a videóbíró döntésére vártunk – vagányan és mosolyogva odasúgott valamit Džekónak.

Marco Rossi: ki volt a legjobb magyar Boszniában?

NEMZETEK LIGÁJA 4. FORDULÓ
A3-AS CSOPORT

Bosznia-Hercegovina–­Magyarország 0–2 (0–1)

Zenica, Bilino Polje Stadion, 8392 néző. Vezette: A. Taylor (angol)

BOSZNIA-HERCEGOVINA: Vasilj – Gazibegovic (Omerovic, a szünetben), Bicakcic, Katic, Kolasinac – Gigovic (Huseinbasic, 64.), Tahirovic (Saric, 79.) – Bajraktarevic, Hajradinovic (Basic, 79.), Burnic (Tabakovic, 64.) – Dzeko. Szövetségi kapitány: Sergej Barbarez

MAGYARORSZÁG: Dibusz – Botka, W. Orbán, Fiola – Bolla (Gera D., 68.), Nikitscher, Schäfer (Nagy Á., 86.), Nagy Zs. (Szűcs Kornél, 86.) – Sallai R. (Gazdag, 68.), Szoboszlai D. – Varga Barnabás (Ádám M., 78.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gólszerző: Szoboszlai D. (38., 50. – a másodikat 11-esből)

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC