nb1.hu

Bolla a klubváltása fontos aspektusát emelte ki, Nagy Ádám hatalmas fegyvertényről beszélt

A szurkolók szerepe is szóba jött az Izrael elleni meccs után.

Szombaton a magyar válogatott 3-0-s győzelemmel zárta az Izrael elleni felkészülési mérkőzést a debreceni Nagyerdei Stadionban. A mieink Sallai góljával már a 11. percben megszerezték a vezetést, nem sokkal később pedig Varga Barnabás duplázott.

Varga-dupla, Szoboszlai-sérülés, magabiztos magyar győzelem

Bolla Bendegúz több gólból is kivette a részét, így nyugodtan nevezhetjük az összecsapás egyik főszereplőjének. Néhány nappal ezelőtt dőlt el, hogy a 24 éves futballista az új szezonban az osztrák Rapid Wienben fog szerepelni. Bolla a vegyes zónában többek között azt is elmondta, miért volt fontos, hogy már az Eb előtt rendeződött a sorsa.

„Örülök, hogy így sikerült ez a meccs. Kicsit később csatlakoztam a válogatotthoz, így csak három edzésen vettem részt. Annak is örültem, hogy a kezdőben szerepeltem, próbáltam bizonyítani, hogy a jövőben is ott számítsanak rám. Nagy megkönnyebbülés, hogy már az Eb előtt eldőlt a sorsom. Jeleztem a menedzseremnek, hogy jó lenne, ha ezt még az Eb előtt lezárnánk, hiszen tiszta fejjel akarok menni Németországba. Mindig kifizetődik az, ha Szoboszlai Dominikkel együtt vagyunk a pályán. Régóta ismerjük egymást, ebből pedig a válogatott is profitálhat. Nem kell érte aggódni, rendben lesz majd az Eb-n. Az előző Európa-bajnokságon már kerettag voltam, ám akkor nem tudtam pályára lépni. Ezúttal is be akartam kerülni a keretbe, emellett bízom benne, hogy minél több játékpercet kapok” – hangsúlyozta Bolla Bendegúz.

Lang Ádám Marco Rossi kéréséről és lecseréléséről is beszélt

Nagy Ádám arra világított rá, hogy az Európa-bajnokságon is fontos lesz a magyar drukkerek buzdítása.

„Egy sikeres periódus áll a válogatott mögött, nyilván az eredményekből építkeztünk, és egyre magabiztosabbak lettünk. Szerencsére a generációváltás sallangmentesen lezajlott. Talán az írek elleni pofon jókor jött. Izrael ellen sokkal jobban játszottunk, nem voltunk annyira passzívak, mint Dublinban. Jó százalékban használtuk ki a helyzeteinket, gyakorlatilag az első félidőben eldöntöttük a meccset, aminek nagyon örülök. Debrecenben gyönyörű környezetben játszhattunk, igazából csak az volt kicsit baj, hogy mindössze 20 ezres ez a stadion, ettől függetlenül mindenki kellemes emlékekkel gazdagodott. Azt érezzük, hogy futball-láz van Magyarországon, de ez magunknak is köszönhető, illetve a válogatott eredményességének. Próbálunk nem visszaélni a szurkolók szeretetével. Lassan egy évtizede vagyok itt, ami azt is jelzi, hogy öregszem, és már a rutinosabb csoportba tartozom. Az, hogy az Eb-re veretlenül kvalifikáltunk, úgy, hogy a szerbeket oda-vissza megvertük, az hatalmas fegyvertény. Az Európa-bajnokságon mindegyik csoport kiélezett, szerintem három ki-ki meccs vár ránk. Az a fontos, hogy Svájc ellen jól kezdjünk, hiszen egy jó eredmény megalapozná azt, hogy sokáig tudjuk menni a tornán. A legutóbbi két Eb-n is hatalmas pluszt adott az, hogy a szurkolók mögöttünk álltak, most is rengeteg segítséget adhatnak a buzdításukkal” – mondta a 28 éves középpályás.

Nemzeti együttesünk június 15-én (szombaton) a Svájc elleni meccsel kezdi meg a szereplését a németországi Eb-n. A mieink csoportjában még Németország és Skócia szerepel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC