nb1.hu

Bolgár-magyar: a miniszterelnök döntött, ki mellé áll

Nem kímélte a Bolgár Labdarúgó-szövetséget.

Az elmúlt néhány nap tanácstalansága után eldőlt, hogy a csütörtöki BulgáriaMagyarország Eb-selejtező-mérkőzést végül Szófiában rendezik 18 órakor, zárt kapuk mögött. A bolgár szurkolók tüntetést szerveznek a szövetség ellen, és a magyaroknak is üzentek.

Kedden Bulgária miniszterelnöke, Nikolaj Denkov is megszólalt az ügyben elismervén az ország labdarúgásának hanyatlását.

Az államnak nincs beleszólása a szövetség dolgába, ez az eset csak rájuk és az UEFA-ra tartozik, de mint bolgár állampolgár jogom van felszólalni, hogy amennyiben a rendszer nem működik jól, akkor a változtatásra kell törekedni.

Szerdán sajtótájékoztatót tartott a Bolgár Labdarúgó-szövetség és a rendőrség. Ivan Georgiev rendőrkapitány csapatával a biztonságra törekszik – írja a sportal.bg.

„A tüntetést a mérkőzés előttre szervezték, bízunk benne, hogy nem fognak belerondítani a focimeccsbe. A sportlétesítmény biztosítására három biztonsági cég lett felkérve, körülbelül 1600 rendőr lesz készenlétben, és még többen toborozhatók.”

A jelenlegi helyzetről az NB1.hu Dimitar Berbatovot kérdezte.

Berbatov az NB1.hu-nak: „Mindenki rajtunk nevet!”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC